Teknoloji

Google Play Gazetelik iOS’te de Currents uygulamasının yerini aldı

google-play-gazetelik-ios-240914

Google Play Gazetelik Android’in ardından nihayet iOS’e de geldi. Bu uygulama iOS tarafında da tıpkı daha önce Google’ın kendi mobil platformunda olduğu gibi Currents uygulamasının yerini alıyor.

Eğer iOS cihazınızda Currents yüklüyse, Gazetelik’e güncelleme yapmanızı isteyen bir bildirim karşınıza çıkıyor. Gazetelik sayesinde kullanıcılar seçilmiş gazetelerden, dergilerden veya web sitelerinden haberleri tek bir yerden okuma fırsatı elde ediyor. Google gündem, spor, ekonomi, eğlence ve diğer kategorilerde yüzlerce yayıncıyı bu servis kapsamında destekliyor. Ayrıca kullanıcılar da Gazetelik içinde özel bir sayfası bulunmayan blogları veya siteleri RSS beslemelerini kullanarak Gazetelik’e ekleyebiliyor. Buna ek olarak uygulama çeşitli yayıncıların sunduğu video veya ses içeriklerini de destekliyor. Ve de okumayı bitiremediğiniz yazılar için sonra okuma amacıyla yer imlerine ekleme özelliği de sunuluyor.

Flipboard ve Pocket uygulamalarının birleşimi gibi görünen Google Play Gazetelik uygulamasının tasarımı da kullanıcıların hoşuna gidecektir. Ancak bu uygulama henüz iPhone 6 Plus gibi yeni bir cihazın ekranını henüz desteklemiyor, tam uyumlu olacak şekilde görünmüyor. Yine de, uygulamayı hem iPhone hem de iPad’de kullanmak mümkün.

Eğer daha önce Google Play Gazetelik hakkında herhangi bir bilginiz olmadıysa, Android versiyonu için hazırlanmış olan bu video size yardımcı olacaktır. iOS versiyonu da bundan farklı bir deneyim sunmuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER