Teknoloji

Google Play Aile Kütüphanesi satın alınanları paylaşmayı sağlıyor

google play aile kutuphanesiGoogle Play Store üzerinden satın alınan film, müzik ve uygulamalar, altı aile üyesiyle paylaşılabilecek. Gizmodo ve CNET’te yer alan haberlere göre, Play Store üzerinden satın alınan içerikler Android cihazlar, Google web siteleri ve iOS’teki Google Play uygulamaları üzerinden paylaşılabilecek.

Android uygulamaları ise doğal olarak sadece Android cihazlarda ve yakında Chromebook’larda çalışacak. Google Play Aile Kütüphanesi adını taşıyan program, Apple’ın Aile Paylaşımı platformuna benzer şekilde işliyor.

Google Play Müzik için hazırlanan aile planı, geçtiğimiz aralık ayında duyurulmuştu. Bu programda da aylık 14.99 dolar karşılığında altı kişi çevrim içi müzik platformundan faydalanabiliyor. Aile Kütüphanesi planı da benzer bir şekilde işliyor. Google’ın yeni aile paylaşımı platformu da neredeyse tam teşekküllü bir servis olacak gibi gözüküyor.

Aile Kütüphanesi hesabını kontrol eden kişi, satın alınan belli içeriklerin başkalarıyla paylaşılmasını önleyebilecek. Buna ek olarak, hesabın oluşumu sırasında kaydedilen kredi kartından tüm aile paylaşımı üyeleri faydalanabilecek. Bu noktada programa katılmak için bir kredi kartına ihtiyaç olduğunu belirtmek gerekiyor. Böylelikle hesap yöneticisinin satın almaları takip etmesi kolaylaşacak.

Google Play Aile Kütüphanesi bu ay içinde faaliyete geçiyor

CNET’in haberine göre, yeni sistem bu ay içinde bazı ülkelerde faaliyete geçecek.

İLGİLİ HABERLER