Teknoloji

Google Pixel ve Pixel 2 için AR çıkartmalarını kullanıma sundu

google pixel arGoogle Pixel ve Pixel 2 telefonları için artırılmış gerçeklik (AR) çıkartmalarının duyurusunu geçtiğimiz ekim ayında yapmıştı. Söz konusu çıkartmalar, Google’ın kamera uygulamasıyla çekilmiş fotoğraf ve videolarda görülen sevimli, üç boyutlu varlıklardan oluşuyor. Yeni artırılmış gerçeklik teknolojisinin üzerine inşa edilen çıkartmalar, fotoğraf ve videolarda sahnenin doğal bir parçasıymış gibi görünüyor.

Google işleri biraz daha eğlenceli kılmak ve Pixel sahiplerini özelliğe ısındırmak için özelliği iki dikkat çekici setle kullanıma sunuyor: Stranger Things ve Star Wars. Stranger Things’teki çocukların ve Demogorgon’un çizgi versiyonları ve çok sayıda Star Wars karakteri, Google’ın sunduğu paketlerde kullanıcıların karşısına çıkıyor. Stormtrooperlar, R2-D2 ve BB-8, Star Wars çıkartmaları paketinin üyeleri arasında bulunuyor.

Google kullanıcılarına Stranger Things ve Star Wars karakterleri dışında başka seçenekler de sunuyor. Donut, kahve kupası ve ağırlık kaldıran brokoli gibi artırılmış gerçeklik çıkartmaları da Google’ın katalogunda yer alıyor. Özelliğin kullanıldığı ilk videolar oldukça başarılı görünüyor.

Google Pixel ve Pixel 2’lerin Android 8.1’e yükseltilmesi gerekiyor

Artırılmış gerçeklik çıkartmalarının kullanılabilmesi için Google Pixel ve Pixel 2 sahiplerinin telefonlarını Android 8.1 sürümüne yükseltmesi gerekiyor. Henüz tüm kullanıcılara bu sürümün ulaşmadığını belirtmekte fayda var. Google’dan yapılan açıklamaya göre, Android 8.1’e geçiş yapan Pixel ve Pixel 2 sahipleri kısa bir süre içinde telefonlarının kamera uygulamasında bu çıkartmayı görebilecek.

İLGİLİ HABERLER