Teknoloji

Google Pixel 7A için kendi kendine onarım artık daha kolay

google pixel 7a

Kendi kendine onarım (DIY) konusunda popüler olan iFixit web sitesi, Google’ın en yeni akıllı telefonu Pixel 7A için resmi yedek parçalarını mağazasına ekledi. Bu hamle, orijinal üretici bileşenlerinin erişilebilirliğini artırmak amacıyla telefon üreticileri tarafından başlatılan son trende uyum sağlıyor. Özellikle Pixel 7A’nın, iyi yapısı, harika kamerası ve gelişmiş 90Hz OLED ekranı sayesinde birçok kullanıcı tarafından en iyi orta seviye Android telefon olarak değerlendirildiği bir dönemde, bu gelişme oldukça dikkat çekici.

Pixel 7A onarım parçaları

iFixit mağazasında satışa sunulan parçalar arasında yedek dijital ekran (109,99 dolar), arka plastik kapak (44,99 dolar), her iki arka kamera modülü, çeşitli küçük iç parçalar için yapışkan filmler, yeni bir pil (39,99 dolar) ve daha fazlası bulunuyor. Birçok yedek parça, üretici kusurlarına karşı ömür boyu garanti ile geliyor, ancak bunlar arasında pil ve çeşitli yapışkan şeritler hariç bulunuyor.

Ne yazık ki, kameralar ve pil dışında iFixit, telefonun mantık kartı veya depolaması gibi diğer büyük iç bileşenlere stokta yer vermiyor. Bu yüzden bu tür parçalarla ilgili bir sorunla karşılaşırsanız, en azından iFixit üzerinden tamir şansınız olmayabilir.

Kendi telefonunuzu tamir etmek, sahip olduğunuz modele bağlı olarak korkutucu ama eğitici ve eğlenceli bir DIY meydan okuma olabilir. iFixit, yayınladığı rehberlerle birlikte en popüler telefonlara onarılabilirlik puanları verir. Ancak, maalesef Pixel 7A’ya henüz bu değerlendirmeyi yapmış değil. Yine de, PBKreviews YouTube kanalı, Pixel 7A’nın onarılabilirliğini 10 üzerinden 7,5 olarak puanladı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER