Manşetler

Google Pixel 7a tanıtıldı: 90 Hz ekran, kablosuz şarj, Tensor G2 işlemci

google pixel 7a
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Pixel 7a bir süredir devam eden paylaşımların ve sızıntıların ardından I/O 2023 etkinliğinde resmen gözler önüne çıktı. Pixel 7a tasarımı itibarıyla “uygun fiyatlı” bir telefondan ziyade üst segment bir cihaz gibi görünüyor. Geçtiğimiz sonbaharda tanıtılan Pixel 7’nin tasarımından pek fazla uzaklaşmayan telefonda yenileme hızı yüksek bir ekran, kablosuz şarj ve gelişmiş bir kamera bulunuyor.

Pixel 7a’da da standart Pixel 7’de olduğu gibi alüminyum bir kamera çubuğu ve metal kenar rayları bulunuyor. Diğer Pixel 7 modellerinde olduğu gibi, Pixel 7a’da da Google’ın Tensor G2 işlemcisi mevcut. Bu da kullanıcıların Photo Unblur gibi yazılım numaralarından ve gelişmiş sesli dikte gibi özelliklerden yararlanabileceği anlamına geliyor. Akıllı telefonun 6.1 inç büyüklüğündeki 1080p OLED ekranının yenileme hızı ise 90 Hz.

Pixel 7a’da Tensor G2’ye 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanı eşlik ediyor. Kullanıcılara koyu gri, mavi, mercan ve beyaz olmak üzere dört renk seçeneği sunuluyor. Akıllı telefonun suya ve toza karşı IP67 dayanıklılık sertifikasına sahip olduğunu belirtmekte fayda var.

google pixel 7a

Google Pixel 7a 64 megapiksel ana kamerayla geliyor

Pixel 7a’da ana kamera görevini 64 megapiksel çözünürlüklü sensör üstleniyor. Google’dan verilen bilgiye göre, Pixel 7a’nın ana kamera sensörünün Pixel 6a’nınkinden yüzde 72 daha büyük ve yüzde 44 oranında daha fazla ışık çekebiliyor. Akıllı telefonda 18W kablolu ve 7.5W kablosuz şarj desteği mevcut.

Google Pixel 7a ABD’de 499 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak. Bu fiyat karşılığında telefonun sub-6 5G versiyonuna sahip olmak mümkün oluyor. mmW uyumlu versiyonun fiyat etiketinde ise 549 dolar yazıyor.

İLGİLİ HABERLER