Teknoloji

Google Pixel 6a’yı bekleyenlere kötü haber

google pixel 6a

Google Pixel 6a hakkındaki haberler bir süredir etrafta dolaşıyor. Son zamanlarda çıkan haberlerde, telefonun mayıs ayında gerçekleştirilecek Google I/O etkinliğinde tanıtılabileceği belirtilmişti.

Ancak FrontPageTech isimli YouTube kanalının sahibi Jon Prosser’in paylaşımına göre, işler pek de Google’ın istediği gibi gitmiyor. Prosser, küresel çip tedariğinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle Pixel 6a’nın tanıtım tarihinin ertelendiğini öne sürdü.

Prosser, telefonun tanıtımının temmuz ayının sonlarını bulabileceğini belirtti. Ortada uzun bir erteleme söz konusu olsa da, Pixel 6a’nın seleflerinden daha erken tanıtılma ihtimali hâlâ bir hayli kuvvetli. Pixel 4a 2020’nin, Pixel 5a ise 2021’in ağustos ayında tanıtılmıştı. Pixel 3a ise 2019’un mayıs ayında resmiyet kazanmıştı.

Google’ın önümüzdeki mayıs ayında Pixel 6 ile birlikte Pixel Watch akıllı saati de tanıtabileceği konuşuluyordu. Ancak şirketin saatin tanıtımını ertelemesi de sürpriz olmayacaktır.

Pixel 6a’nın kalbinde Google’ın Tensor adını taşıyan özel işlemcisinin olması bekleniyor. Bu işlemcinin üretimini Samsung gerçekleştiriyor. Pixel Watch’un da Samsung tarafından üretilen özel bir işlemciyle geleceği söyleniyor. Dolayısıyla çip üretiminde yaşanan sıkıntıların iki şirketi de etkilemesi muhtemel görünüyor.

Google Pixel 6a kısa süre önce performans testlerinde boy göstermişti. Test sonuçlarının ortaya çıkması, telefonun resmi duyurusunun da çok uzak olmadığını düşündürmüştü. Ancak gelen son haberler, Pixel 6a’yı bekleyenleri üzecek türden. Bu haberlerin doğru olup olmadığı ise önümüzdeki günlerde anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER