Teknoloji

Google Pixel 6a tanıtım tarihi için yeni iddia

google pixel 6a

Google Pixel 6a hakkındaki haberler bir süre önce etrafta dolaşmaya başlamıştı. Yeni bir iddiaya göre, Pixel 6a selefleri Pixel 4a ve 5a’dan daha erken bir dönemde kullanıcılarla buluşacak.

İddiaya göre, Pixel 6a mayıs ayında piyasaya çıkacak. Pixel 6a’nın mayıs ayında tanıtılıp piyasaya sürüleceği iddiasını gündeme getiren isim duyumcu Max Jambor oldu.

Google Pixel 4a, pandemi kaynaklı gecikmeler nedeniyle 2020’nin ağustos ayında piyasaya çıkmıştı. Pixel 5a da 2021 yazının son ayında oldukça sınırlı bir kapasiteyle satışa sunulmuştu. Google Pixel 3a ise 2019’un mayıs ayında tanıtılmış ve piyasaya çıkmıştı. Akıllı telefonun duyurusu Google’ın I/O konferansında gerçekleştirilmişti. Yazılım devinin köklere dönüş yaptığı söylenebilir.

Pixel 6a’nın Pixel 6’nın açtığı yoldan gitmesi bekleniyor. Telefonun tasarımının yenileneceği belirtilirken, telefonun kalbinde yine Google’ın Tensor işlemcisi olacak. Kamera tarafında ise Pixel 6a, Pixel 6’dan biraz daha güçsüz olacak. Google’ın telefondan 3.5 mm. kulaklık jakını çıkarması da konuşulanlar arasında yer alıyor.

Google mayıs ayında Pixel 6a dışında başka ürünler de duyurabilir. Duyumcu Max Prosser’e göre, şirket mayıs ayında Pixel markalı ilk akıllı saatini çıkaracak. Google’ın bu yıl yeni bir Chromecast çıkaracağı da iddia ediliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER