Teknoloji

Google Pixel 6a için işlemci ve RAM doğrulaması

google pixel 6a

Benchmark testleri, henüz resmiyet kazanmayan akıllı telefonların teknik özellikleri konusunda fikir edinmek için bir hayli etkili. Benchmark testi sayesinde özellikleri ortaya çıkan en yeni telefon Google Pixel 6a oldu.

Google’ın Pixel 6a’da Pixel 6 ve 6 Pro’da olduğu gibi Tensor işlemciyi kullanacağı geçtiğimiz kasım ayında gündeme gelmişti. Daha önceki sızıntılarda şirketin bu işlemcinin “GS101” model numarasına sahip ilk nesil versiyonunun tercih edileceği belirtilmişti. Bu konuda henüz bir açıklama gelmese de, benchmark testinin sonucu Tensor’un varlığını doğruluyor.

Pixel 6a ismi ilk olarak Google’ın hazırladığı bir boyama kitabında geçmesiyle doğrulanmıştı. Benchmark testinin sonucunda hem model hem de model ID bölümlerinin karşısında bu ismi görmek mümkün oluyor. Daha önce çıkan haberlerde telefonun kod adının da Bluejay olduğu belirtilmişti. Testin sonuç sayfasında telefonun anakart bölümünün karşısında “Bluejay” yazıyor.

İşlemci bilgisi bölümünde verilen bilgiler de Pixel 6 ve Pixel 6 Pro ile örtüşüyor. Sistemde iki adet 2.8 GHz yüksek performanslı Arm Cortex-X1 çekirdek, iki adet orta seviye 2.25 GHz A76 çekirdek ve dört adet de küçük ama verimli A55 çekirdek olduğu görülüyor.

Telefonun testten tek ve çok çekirdek performanslarıyla aldığı puanlar da Pixel 6 serisinin diğer üyeleriyle aynı seviyede.

Benchmark testinin sonucu 6 GB RAM’in varlığını gösteriyor. Google daha önce Pixel 4a ve 5a modellerini de 6 GB RAM ile sunmuştu. Pixel 6 modellerinin RAM kapasitesi ise 8 ve 12 GB. Google’ın Pixel 6a’yı daha uygun modelli bir fiyat olarak konumlandıracağını düşününce bu duruma pek şaşırmamak gerekiyor.

Google Pixel 6a hakkındaki sızıntılara önümüzdeki dönemde yenilerinin eklenmesi sürpriz olmayacaktır. Telefonun mayıs ayında resmiyet kazanması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER