Teknoloji

Google Pixel 5’in yeşil renk seçeneği diğer yeni ürünlerle birlikte görüldü

Google Pixel 5'in yeşil renk seçeneği diğer yeni ürünlerle birlikte görüldü
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Pixel 5’in siyaha ek olarak yeni eklenecek yeşil renk seçeneğiyle geleceği söyleniyor. Neyse ki, bu yeni modelin neye benzeyeceğini görmek için bu ayın sonlarına kadar beklemeniz gerekmiyor. Google’ın yakında yurt dışında piyasaya çıkacak olan amiral gemisi telefonunun bu özel seçeneği, WinFuture tarafından tespit edilen (9to5Google aracılığıyla) sızdırılmış bir pazarlama çekiminde ortaya çıkmış gibi görünüyor. Telefon, ekranı alt tarafta kalacak şekilde duruyor. Arkadaki parmak izi sensörünü ve tamamen plastik arka yüzünü görünür durumda bırakıyor ve her iki ayrıntı da söylentilerle aynı doğrultuda görünüyor.

Google teknolojik ürünlerinin ne kadar sızma eğiliminde olduğu göz önüne alındığında, ortaya çıkan fotoğraf hiç şaşırtmıyor. Çünkü burada 30 Eylül’deki etkinlikte beklenen Google’ın Nest Audio akıllı hoparlörüne ve yenilenmiş Google TV arayüzünü çalıştıran yeni Chromecast’ine bir başka bakış atma imkanı da sunuyor. Her iki ürün de kısa süre önce ABD’deki perakende mağazalarının stok kayıtlarında görüldü. Bu nedenle son sızıntı sadece gerçek görünmekle kalmıyor, aynı zamanda bu ürünlerin piyasaya sürülmelerinin de yakın olduğunu gösteriyor.

Bu tek fotoğrafa bakmak, Google’ın 30 Eylül’deki gerçekleştireceği donanım etkinliğinde duyurmasını beklediğimiz şeyler konusunda fazlasıyla ikna edici gibi görünüyor. Ancak özetlemek gerekirse, Google’ın yeni amiral gemisi telefonu Pixel 5, söylentilere göre 6 inç OLED ekran, 5G’ye hazır Snapdragon 765G işlemci, 8GB RAM, 128GB dahili depolama, 4080mAh pil, IP68 su geçirmezlik, ve 18 W USB-C hızlı şarj desteği barındıracak.

Pixel 5’in, Pixel 4A’nın 5G ağlarına bağlanabilen üst düzey bir sürümü olan Pixel 4A 5G ile birlikte piyasaya çıkacağı söyleniyor. Yeni Chromecast’in bir uzaktan kumanda içerdiği söyleniyor ve önceki yinelemelerin aksine, yalnızca telefonlardan TV’lere içerik yayınlayabilen bir cihaz olarak hizmet vermek yerine yeni Google TV kullanıcı arayüzünü çalıştıracak.

2020’nin geri kalanı için Google’ın donanım için neler sunacağını görmek için uzun süre beklememiz gerekmeyecek. Şirket 30 Eylül Çarşamba günü Türkiye saatiyle 23.00’te bir etkinlik düzenliyor. Etkinliği ve etkinlik sırasında duyurulan cihazları bu sayfalarda derinlemesine ele alacağız.

İLGİLİ HABERLER