Teknoloji

Google Pixel 5a Snapdragon 765G işlemciyle gelebilir

google pixel 5a
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Pixel 5a, iddialara göre 11 Haziran’da gözler önüne çıkacak. Ortaya çıkan bir sızıntı, telefonun tasarım bakımından Pixel 4a 5G’ye bir hayli benzeyeceğini göstermişti. Telefonun boyutları itibarıyla Pixel 4a’dan ziyade Pixel 4a 5G’ye yakın olacağı anlaşılmıştı.

Akıllı telefonun kalbinde ise Qualcomm’un Snapdragon 765G işlemcisinin olacağı söyleniyor. Google geçtiğimiz yıl çıkardığı Pixel 4a 5G ve Pixel 5‘te de bu işlemciyi tercih etmişti. Snapdragon 780G’nin de çıktığını göz önüne alınca Google’ın seçimini biraz eski bir işlemciden yana kullandığı söylenebilir. Snapdragon 780G, Mi 11 Lite 5G gibi telefonlarda kullanıcıların karşısına çıkmıştı.

Pixel 5a’nın Snapdragon 765G işlemci taşıyacağına dair en önemli işaret ise Android 12’nin üçüncü geliştirici ön izleme sürümünün kodlarında görüldü. Bu kodlarda Pixel 5a’nın kod adının ve Snapdragon 765G’nin bir arada geçtiği pek çok satırın yer aldığı belirtiliyor.

Google Pixel 5a için biri 4G diğeri ise 5G destekli iki farklı versiyonun çıkıp çıkmayacağı belirsizliğini koruyor. Pixel 4a ve Pixel 4a 5G birbirlerinden bir hayli farklı cihazlar olduğu için bu sorunun cevabı merak ediliyor. Merakla beklenen cevap için önümüzdeki günlerde daha somut işaretlerin çıkması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER