Teknoloji

Google Pixel 5a için yeni çıkış tarihi ve fiyat iddiası

google pixel 5a

Google Pixel 5a için söylentiler birkaç aydır etrafta dolaşıyor. Bir ara şirketin telefonu çıkarmaktan vazgeçtiği dedikodusu bile gündeme gelmişti. Söz konusu iddiayı yalanlayan Google, Pixel 5a’nın bu yıl içinde resmiyet kazanacağını açıklamıştı.

Yeni bir dedikodu, Pixel 5a’nın çıkış tarihi konusunda daha net fikir edinmeyi sağlıyor. Akıllı telefonun ABD’de 26 Ağustos’ta piyasaya çıkacağı ve fiyat etiketinde 450 dolar yazacağı söyleniyor.

Söylentilere göre; Pixel 5a, 6.4 inç büyüklüğünde bir ekranla gelecek. Telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 765G işlemci bulunacak. Bu işlemciye 6 GB RAM eşlik edecek. Cihaza ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 4650 mAh kapasiteli pil verecek. Kablosuz şarj desteği bulunmayan telefon sadece siyah renk seçeneğiyle raflardaki yerini alacak.

Pixel 5a, Pixel 5 ile aynı kameraya sahip olacak. Kulaklık jakı bulunan telefon, suya ve toza karşı IP67 dayanıklılık sertifikasıyla gelecek. Pixel 5a, pil kapasitesi bakımından Pixel 4a 5G’nin bir hayli önünde olacak. Ekran büyüklüğü ise pek değişmeyecek.

İddiaya göre; Google Pixel 5a ilk etapta sadece ABD ve Japonya’da piyasaya sürülecek. Ancak ilerleyen zamanlarda telefonun daha fazla ülkede satışa sunulması sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER