Teknoloji

Google Pixel 5A daha büyük ekran ve pille tanıtıldı

google pixel 5a özellikleri

Google, geçtiğimiz nisan ayında iptal edildiğine dair söylentilerin çıkmasının ardından bunları boşa çıkarmak amacıyla varlığını duyurduğu Pixel 5A 5G modeline resmiyet kazandırdı.

Bu yeni Android telefon, selefi 4A 5G’ye kıyasla biraz daha büyük ekran, çok daha büyük kapasiteli bir pil ve suya dayanıklılık için IP67 derecesi dahil olmak üzere kısa bir güncellenmiş özellikler listesi ile birlikte gelir.

Bunlar zaten iyi olarak nitelendirilen bir orta seviye telefon için gelen küçük değişiklikler, ancak önemli değişiklik fiyat tarafında olacak gibi görünüyor. Pixel 5A 5G ABD’de 449 dolara satılacak. Bu da telefonun Pixel 4A 5G’nin başlangıç fiyatından 50 dolar daha düşük olacağını gösteriyor. 5A, 26 Ağustos’ta ABD ve Japonya’da satışa çıkıyor.

Pixel 5A’nın ekranı 6.34 inç ile biraz daha büyüyor, 4A 5G’nin 6.2 inçlik ekranına göre küçük bir artış var. Daha hızlı 90Hz ekran söylentilerine rağmen, standart 60Hz yenileme hızına sahip hala 1080p OLED ekran bulunuyor. Pil, 3885 mAh’den 4680 mAh seviyesine yükseliyor. Google’ın dediğine göre, tipik kullanımda tam bir gün veya Aşırı Pil Tasarrufu modunu kullanarak iki gün dayanıyor.

5A ayrıca resmi bir su geçirmezlik derecesi alan ilk A serisi Pixel telefondur. IP67 koruması ile telefon, 30 dakikaya kadar bir metreye derinlikte suda kalabilir. Bu, orta segment telefonlarda nadir gördüğümüz suya dayanıklılık özelliklerinden bir tanesi olarak nitelendirilebilir.

Diğer özellikler önceki modele göre değişmeden kalıyor. Hâlâ 6 GB RAM ve 128 GB depolama alanına sahip ve Snapdragon 765G yonga seti kullanıyor. 12,2 megapiksel ana ve 16 megapiksel ultra geniş arka kameralar ve 8 megapiksel özçekim kamerası 4A 5G’dekiyle aynı kalıyor. Biyometrik kimlik doğrulama yöntemi olarak arkada parmak izi tarayıcı var. Kulaklık jakı da unutulmamış. Kutuya da 18W şarj cihazı dahil. Telefon, Android 11 ile birlikte gelecek ve Google’ın standart üç yıllık işletim sistemi platformu güncellemeleri ve güvenlik yaması desteği garanti ediliyor.

google pixel 5a 5g

Google bu telefonu sadece siyah renkle sunacak. Bununla birlikte ayrı olarak dört farklı kılıf seçeneği bulunacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER