Teknoloji

Google Pixel 5a için ABD’den onay geldi

google pixel 5a
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Pixel 5a için hazırlıklar devam ediyor. İnternet devi, söz konusu telefondan vazgeçildiğine dair haberleri geçtiğimiz nisan ayında yalanlamıştı. Şirket, akıllı telefonun Pixel 4a’ya benzer bir tarihte duyurulacağını belirtmişti. Bu da Pixel 5a’nın ağustos ayında resmiyet kazanacağı anlamına geliyor. Akıllı telefonun ABD Federal İletişim Komisyonu (FCC) tarafından onaylanması da tarihin yaklaştığını gösteriyor.

FCC, Pixel 5a’nın versiyonları için iki farklı kimlik yayınladı. Bunlardan birinin telefonun Kuzey Amerika, diğerinin ise uluslararası versiyon için hazırlandığı düşünülüyor. İki versiyon arasındaki temel fark, uluslararası versiyonda CDMA desteğinin bulunmaması olacak.

FCC kayıtları telefonlarla ilgili yeni bir bilgi vermiyor. Ancak çıkış tarihinin yakın olduğunu göstermesi açısından önem taşıyor. Bu tarz sertifikalar genellikle cihazın çıkışına kısa bir süre kala veriliyor.

Daha önceki sızıntılara göre, Google Pixel 5a tasarım olarak Pixel 4a 5G’ye benzeyecek. Akıllı telefonun kalbinde de yine Qualcomm Snapdragon 765G işlemci bulunacak. 4a’da 4G ve 5G olmak üzere iki farklı versiyon sunan Google, bu sefer sadece 5G uyumlu bir model çıkaracak.

İLGİLİ HABERLER