Teknoloji

En son Google Pixel 4A sızıntısı önemli bir değişikliği işaret ediyor

google pixel 4a
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Pixel 3A, uygun fiyat karşılığında üst sınıf bir kamera deneyimi sunmasıyla Pixel 3 serisinin amiral gemisi üyelerine karşı bir avantaj kazanmıştı. Ancak Google bu telefonda maliyeti aşağıya çekmek için bazı fedakarlıklar yapmıştı. 64 GB eMMC dahili depolama alanı tercihi de bu fedakarlıklardan biriydi. Ancak Google Pixel 4A ile birlikte bu yaklaşımda değişikliğe gidecek gibi görünüyor.

XDA Developers sitesi tarafından paylaşılan fotoğraf, Pixel 4A’nın 64 GB UFS 2.1 depolama alanına sahip olacağını gösteriyor. Günümüzde amiral gemisi telefonlarda depolama alanları için UFS 3.0 ve UFS 3.1 standartları tercih ediliyor. Bu da UFS 2.1’in maliyetinin de azaldığı anlamına geliyor.

Pixel 4A’nın açılış yükleyicisine ait olduğu belirtilen fotoğrafta telefonun ekranını üstünde “Ufs: 64GB SKHynix” şeklinde bir ibare yer alıyor.

google pixel 4a

Bu ifade, Google’ın tercihini UFS standardından yana kullandığını gösteriyor. UFS tercihi, telefonda uygulamaların ve işletim sisteminin daha hızlı başlatılması anlamına geliyor.

Google Pixel 4A hakkındaki sızıntılar son zamanlarda yoğunlaşmış durumda. Ancak akıllı telefonun ne zaman tanıtılacağı konusunda henüz Google’dan net bir işaret gelmiş değil.

İLGİLİ HABERLER