Teknoloji

Google Pixel 4a’nın pil kapasitesi yeni sertifikalarla doğrulandı

google pixel 4a

Pixel 4a için henüz Google tarafından verilmiş resmi bir işaret yok. Ancak akıllı telefon çıkışının yaklaştığını gösteren yeni sertifikalar toplamaya devam ediyor. Bunlara son olarak Tayvan’ın telekomünikasyon kurulu NCC ve TUV Rheinland tarafından verilen sertifikalar eklendi.

Her iki sertifika da telefonun pili ve şarj kapasitesi konusunda önemli bilgiler veriyor. Akıllı telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 3140 mAh kapasiteli pilin vereceği ve telefonun kutusundan bu pili doldurmak için 18W şarj aletinin çıkacağı görülüyor.

NCC’nin belgelerinde şarj aleti içn TC G1001-US ve G1000-US model numaraları kullanılıyor. Pil ise hem NCC’nin hem de TUV Rheinland’ın sertifikasında G025J-B model numarasıyla anılıyor. 3140 mAh tipik ve 3080 mAh ölçülmüş kapasite bilgileri ise TUV Rheinland’ın sertifikasında mevcut.

Son iddialara göre, Pixel 4a’da 5.81 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüklü bir OLED ekran bulunuyor. Snapdragon 730 işlemci, 4 GB RAM, 64 veya 128 GB dahili depolama alanı ve tek arka kamera da telefonun özellikleri arasında sayılıyor.

Google Pixel 4a için resmi açıklamanın ne zaman geleceği konusunda farklı iddialar mevcut. Daha önce çıkan bir haberde telefonun piyasaya sürülmesinin sonbaharı bulabileceği belirtilse de, Google’ın Pixel 3a satışını sonlandırması nedeniyle beklenen duyurunun daha kısa süre içinde yapılabileceği söyleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER