Teknoloji

Google Pixel 4A bu sefer bir ön inceleme videosunda görüldü – Video

google pixel 4a

Önceki gün ortaya çıkan bir sızıntı sayesinde Google Pixel 4A modelini kumaş kılıf içinde görmüştük. TechnoLike Plus adlı YouTube kanalı sayesinde de yakında beklenen orta segment cihazın detaylı bir ön incelemesine erişme imkanı elde ettik. Bu sayede cihaz hakkında detaylı bilgi sahibi oluyoruz.

Öncelikle, daha önceki sızıntılardan gördüğümüz gibi, bu telefonda 3.5mm kulaklık jakı ve arkaya yerleştirilmiş parmak izi okuyucusu olacak. Ekranda deliğe yerleştirilmiş selfie kamera bulunacak. Arkada ise kare şekilli bir kamera modülü yer alıyor. Görünüşe göre, tek bir 12 megapiksel sensör sayesinde 4K video çekilebiliyor. Bunun Pixel 3A veya Pixel 4’e göre ne gibi farklılıklar sunacağını şu an için bilmiyoruz. Videoda gördüğümüz cihaz plastik gövdeye sahip ve 5.8 inç ekranı 2340 x 1080 piksel çözünürlükte geliyor.

Videoda Android 10 yazılımının çeşitli bölümlerine ve detaylarına bakılıyor. Ayrıca benchmark testi sayesinde cihazın Snapdragon 730 işlemciye ve 6 GB RAM’e sahip olacağını görüyoruz. Bu da makul fiyatlı bir telefon için tatmin edici olarak nitelendirilebilir.

Ön inceleme videosunda yeni ve dikkate değer diğer birkaç bilgi kırıntısı da mevcut. TechnoLike Plus, telefonun 3080 mAh kapasiteli pile sahip olacağını söylüyor. Aynı zamanda Pixel 4A’nın başlangıçta iki farklı çeşitle gelmesini bekliyor: 6 GB RAM ve 64 GB dahili hafıza, 4 GB RAM ve 64 GB dahili hafıza.

YouTube kanalının söylediğine göre, daha üst seviyedeki modelde çift SIM kart desteği bulunacak. Yine de, bunun her iki modelde de olabileceği belirtiliyor. Belki de bu destek, Pixel 4A XL’i daha küçük ekranlı olacak Pixel 4A’dan ayıran önemli bir özellik de olabilir.

Google Pixel 4A ne zaman tanıtılacak?

Ayrıca yazılım tabanlı benchmark testi, prototip niteliğinde olduğu açık şekilde görünen bu cihazın Nisan güvenlik yaması ile çalıştığını belirtiyor. Bu nedenle YouTube kanalı, Pixel 4A’nın tanıtımı için nisan ayının başları tahmininde bulunuyor.

Google, geçen yıl Pixel 3A modellerini mayıs ayında düzenlenen Google I/O 2019 etkinliğinde tanıtmıştı. Bu yılın I/O etkinliği koronavirüs endişeleri nedeniyle iptal etti. Bu nedenle Google’ın duyurularını nasıl yapacağı hakkında şimdiden bir yorum yapmak zor gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER