Teknoloji

Google Pixel 4a sızıntısı gösterişsiz bir telefonu işaret ediyor

google pixel 4a

Google Pixel 4a hakkındaki sızıntı ve dedikodular bir süredir etrafta dolaşıyor. Twitter ve Reddit gibi platformlardaki “sade” telefon beklentisi, internete sızan yeni fotoğraflarla destekleniyor. Bu fotoğraflarda Pixel 4a’ya ait olduğu belirtilen bir prototip görülüyor. Söz konusu fotoğraflar, Google’ın Pixel 4a’da arka kamera sistemini daha basit hâle getireceğini ve yüz tanıma sistemi yerine arka panele yerleştirilen parmak izi tarayıcısını kullanacağını gösteriyor.

Telefonun ön kamerası yine ekran üzerindeki deliğe yerleştirilirken; Bluetooth kulaklıklardan hoşlanmayanlar için de 3.5 mm. kulaklık jakının Pixel 4a’da yerini alacağı görülüyor.

İnternete sızan fotoğraflar Google Pixel 4a’nın teknik özellikleri konusunda pek fazla ipucu vermiyor. Ancak mevcut depolama alanını gösteren bir ekran görüntüsü, telefonda 64 GB dahili depolama alanının bulunma ihtimalinin yüksek olduğunu gösteriyor. Bu depolama alanının microSD kart desteğiyle büyütülemeyeceği iddialar arasında yer alıyor. Ekran büyüklüğü 5.7 veya 5.8 inç olan telefonun kalbinde ise orta segment bir Snapdragon işlemcinin (muhtemelen Snapdragon 600 veya 700 serisi) bulunacağı belirtiliyor. Böylelikle hem maliyetlerin hem de pil tüketiminin düşük tutulmasının da önü açılabilir.

Google Pixel 4a ne zaman çıkacak?

Google’ın Pixel 4a’yı ne zaman çıkaracağı ise belirsizliğini koruyor. Özellikle de koronavirüs kaynaklı üretim sorunları, bu konuda bir öngörüde bulunmayı biraz daha zorlaştırıyor. I/O 2020’nin iptal edilmiş olması nedeniyle Google’ın sabit bir çıkış tarihine bağlı kalmadığını hatırlatmakta da fayda var.

Google Pixel 4a, bayrağı Pixel 3a’dan devralacak. İnternet devinin orta segmente giriş bileti niteliğindeki Pixel 3a, Pixel 3 serisinin de kendi yolunun yarısına gelmişken hatırlanmasını sağlamıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER