Teknoloji

Google Pixel 4a’ya iki yeni sertifika

google pixel 4a

Google Pixel 4a henüz resmiyet kazanmasa da telefonun hikayesi destansı bir uzunluğa ulaşmış durumda. Uygun fiyatlı akıllı telefonun mayıs ayında I/O 2020 konferansında tanıtılması bekleniyordu. Ancak bu etkinlik, küresel koronavirüs salgını nedeniyle iptal edilmişti.

İptal kararının ardından Pixel 4a’nın çıkışının temmuz ayına ertelendiği iddiası gündeme gelmişti. Ancak daha sonra çıkan başka haberlerde telefonun çıkışının sonbahara kalabileceği belirtilmişti.

Bu kadar sızan bir telefonun hâlâ resmiyet kazanmamış olması oldukça garip görünüyor. Pixel 4a için bekleyiş sürerken, akıllı telefon yeni sertifikalar almaya da devam ediyor. Bir süre önce ABD Federal İletişim Komisyonu’nun (FCC) onayını alan akıllı telefon, son olarak Singapur ve Hindistan’daki yetkili merciler tarafından onaylandı.

Hindistan Standartlar Bürosu’ndan onay alınması, telefonun Hindistan’da piyasaya çıkma ihtimalini ortaya koyuyor. Ancak bu konuda yüzde 100 bir garanti verilemeyeceğini söylemek gerekiyor. Söz konusu belgeler, telefona dair bilinmeyen yeni bir şey göstermiyor.

Daha önceki sızıntılara göre; Google Pixel 4a, 5.81 inç büyüklüğünde FHD+ çözünürlüklü bir OLED ekranla gelecek. 3080 mAh pil, tek arka kamera, Snapdragon 730 işlemci ve 4 GB RAM de telefonda bulunması beklenen özellikler arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER