Teknoloji

Google Pixel 4a için sürpriz fiyat iddiası

Google Pixel 4a görselleri önemli farkları işaret ediyor

Apple CEO’su Tim Cook, yurtdışında 399 dolardan başlayan fiyatlarla satılan yeni iPhone SE’nin daha fazla Android kullanıcısını iPhone’a çekebileceğini belirtmişti. Ancak Google da elindeki kitleyi korumak için Pixel 4a ile işleri kızıştıracak gibi görünüyor.

Daha önce ortaya çıkan bir sızıntıda Google Pixel 4a’nın 399 dolardan başlayan fiyatlarla satılacağı görülmüştü. Ancak 9to5Google sitesinden Stephen Hall’un Twitter paylaşımına göre, Pixel 4a’nın 128 GB depolama alanına sahip versiyonu 349 dolar karşılığında satılacak.

iPhone SE’de kullanıcılar 399 dolar karşılığında 64 GB depolama alanına sahip oluyor. Pixel 4a’nın ise 349 dolar karşılığında 128 GB depolama alanı sunacağı iddia ediliyor. Bu fiyatların çerçevesinden bakıldığında Pixel 4a’nın iPhone SE’ye karşı ciddi bir avantaja sahip olduğu söylenebilir.

Şimdiye kadar çıkan haberlerde Pixel 4a’nın baz depolama alanının 64 GB olacağı iddia edilmişti. Dolayısıyla bu versiyonun fiyatının 349 doların da altında olması kesin gibi görünüyor. Pixel 3a’nın 399 dolardan başlayan fiyatlarla satıldığını düşününce Google’ın bu denli fiyat kırmasının da biraz tuhaf olduğunu belirtmekte fayda var.

Google Pixel 4a hakkındaki dedikoduların artması, telefonun tanıtım tarihinin çok uzak olmadığını düşündürüyor. Tanıtım tarihi konusundaki en güçlü seçenek olarak Android 11 betasının dağıtıma çıkacağı 3 Haziran öne çıkıyor.

İLGİLİ HABERLER