Teknoloji

Son Pixel 4 sızıntısı hayal kırıklığı yaratan detayları gösteriyor

google pixel 4

Google önümüzdeki hafta düzenleyeceği etkinlikte Pixel 4 serisini tanıtacak. Ancak hem Google’ın resmi paylaşımları hem de internete sızanlar, telefonlara dair pek çok noktayı şimdiden gözler önüne seriyor.

Bu sızıntıların en yenisi Pixel 4 ve Pixel 4 XL’i merakla bekleyenlere pek iyi haberler vermiyor. Özellikle Pixel 3 ile karşılaştırma yapıldığında sızan yeni detayların oluşturduğu hayal kırıklığı biraz daha büyüyor.

Pixel 4 ve Pixel 4 XL’in öne çıkan başlıca ortak noktaları arasında Qualcomm Snapdragon 855 işlemci, 6 GB RAM ve yapay zekânın farklı görevler için devreye girmesini sağlayan Pixel Neural Core gibi bileşenler bulunuyor.

İki telefon arasındaki farklar ise sadece ekran boyutu ve pil kapasitesiyle sınırlı kalmıyor. Pixel 4’ün daha küçük olan ekranının çözünürlük değerinin de daha düşük olduğu görülüyor. Bu telefona enerjisini verecek pilin kapasitesinin de 2800 mAh olduğu belirtiliyor.

Google’ın geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü Pixel 3’te 2915 mAh kapasiteli bir pil bulunuyor. Artış beklerken düşüşün yaşanması, hayal kırıklığına sebep oluyor. Bu yıl tanıtılacak olan Pixel 4 XL’in pil kapasitesinin ise selefi Pixel 3 XL’ten fazla olacağı söyleniyor.

Google Pixel 4 kutusundan kulaklık çıkmayacak

Google Pixel 3’te 5.5 inçlik bir ekran bulunuyor. Pixel 4’te ise ekranın büyüklüğünün 5.7 inçe çıkacağı iddia ediliyor. Bu ekranın 90Hz yenileme oranına sahip olacağı da konuşulanlar arasında bulunuyor. Gelişen teknik özelliklere rağmen, pil kapasitesinin küçülmesi Pixel 4’le ilgili endişelere sebep oluyor. Google’ın daha gelişmiş pil yönetim araçları sunması durumunda bu endişeler boşa çıkabilir.

google pixel 4

İddialara göre, Google Pixel 4 kutusundan USB-C kulaklık veya USB-C – 3,5 mm. kulaklık jakı adaptörü olmadan çıkacak. Bunun da Pixel 4’ü almayı planlayanları üzecek bir tercih olduğu söylenebilir. Bu iddiaların doğru olup olmadığını görmek içinse 15 Ekim’i beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER