Teknoloji

Google Pixel 4 dedikoduları güçlü kamerayı işaret ediyor

google pixel 4
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Pixel 4 hakkındaki sızıntı ve dedikodular bir süredir etrafta dolaşıyor. Akıllı telefonun tasarımı hakkında büyük ipuçları Google’dan gelirken, teknik özelliklere dair sızıntılar hâlâ başka kaynaklardan çıkıyor. Pixel 4 dedikodularının en son halkasının odak noktasında ise kamera bulunuyor.

9to5Google ve XDA Developers‘ta yayınlanan haberler, Google Pixel 4’ün beklendiği gibi güçlü bir kameraya sahip olacağını işaret ediyor. 8x zum, geliştirilmiş Night Sight ve hareketli çekimler için geliştirilen “Motion Mode” özelliği dedikodular arasında öne çıkıyor.

Pixel 4’ün arkasında çift lensli bir kameranın bulunacağı bir süredir biliniyor. Akıllı telefonda 12 megapiksellik ana kamerayı 16 megapiksel lens tamamlayacak. Sızan yeni detaylar ise bu kameraların neler yapabileceği konusunda daha somut ipuçları veriyor. Google, güçlü görüntü işleme teknolojisi ve yapay zekâ araçlarından yardım almaya Pixel 4’te de devam edecek gibi görünüyor.

9to5Google’ın haberine göre, Pixel 4’te bu gelenek Motion Mode ile devam edecek. Bu yeni çekim modu sayesinde spor ve aksiyon fotoğraflarında DSLR seviyesinde bir kalite ve netlik tutturmak mümkün olacak. Google’ın bunun için yapay zekâdan yoğun şekilde yararlanması bekleniyor.

Pixel serisinin mevcut özelliklerinden biri olan Night Sight’ın da Pixel 4 ile birlikte yenileneceği konuşulanlar arasında yer alıyor. Google’ın yeni telefonunda gökyüzü ve uzay fotoğrafçılığı konusuna da biraz daha fazla odaklanacağı belirtiliyor. 8x zum modu da Google’ın bu hedefiyle bağlantılı bir özellik olarak değerlendirilebilir.

Google Pixel 4 ile Huawei P30 Pro’ya yanıt verebilir

8x zum modunun Google’ın mevcut Super Res Zoom özelliği ve optik zumun birleşiminin sonucu olması muhtemel görünüyor. Periskop tarzı özel lens taşıyan Huawei P30 Pro gibi telefonlar bile sadece 5x optik zum yapabiliyor. Dolayısıyla 8x zum modunun gerçek olması durumunda Pixel 4’e önemli bir avantaj sağlayacağı rahatlıkla söylenebilir.

Google Pixel 4, büyük ihtimalle ekim ayının ilk günlerinde resmiyet kazanacak. Pixel serisinin tanıtımı için genellikle ekim ayının ilk haftasını seçen Google’ın Pixel 4’te de bu tercihi sürdürmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER