Teknoloji

Google Pixel 3 XL parçalarına ayrıldı, Samsung üretimi ekran ortaya çıktı

google pixel 3 xl
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Pixel 3 XL, geçtiğimiz hafta tanıtılmıştı. Akıllı telefonu deneyimleme fırsatı bulanlar, cihazın selefine kıyasla çok daha gelişmiş bir ekrana sahip olduğuna dikkat çekmişti. Pixel 3 XL’i parçalarına ayıran iFixit ekibi, bu değişimin nedenini de ortaya çıkardı.

Geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen Pixel 2 XL’de LG tarafından üretilen bir ekran kullanmıştı. Ancak iFixit tarafından verilen bilgiye göre, Pixel 3 XL’de Samsung tarafından üretilen bir AMOLED ekran paneli bulunuyor. Kısacası Google ekran kalitesi konusunda işini pek şansa bırakmamış gibi görünüyor.

Pixel 3 XL ile birlikte Pixel 3’ü de parçalarına ayıran iFixit, Google’ın telefonlarında kullandığı özel bileşenler olan Pixel Visual Core ve Titan güvenlik yongasını net biçimde görmeyi sağlıyor. Pixel 3 XL’in ekranınındaki dev çentiğin arkasına gizlenen çok sayıda kamera ve hoparlör donanımı da iFixit’in ortaya çıkardıkları arasında bulunuyor. Google’ın her iki telefonun içine de çok sayıda bileşen yerleştirmiş olması dikkat çekerken, Pixel 3 XL’in pil kapasitesinin neden selefinden daha küçük olduğu da bu sayede daha iyi anlaşılıyor.

Google Pixel 3 XL tamiri kolay bir cihaz değil

Hem Google Pixel 3 XL hem de Pixel 3, tamiri kolay cihazlar değil. Her iki telefonda da ekranı tamir etmek için diğer bileşenleri tamamen çıkarmak gerekiyor. Buna ek olarak, cam arka paneli açmanın da çok kolay olmadığı belirtiliyor. iFixit tamir edilebilirlik konusunda iki telefona da 10 üzerinden 4 puan verdi.

İLGİLİ HABERLER