Teknoloji

Google Pixel 3 XL hatası ekranda ikinci bir çentik oluşturuyor

google pixel 3 xl

Google Pixel 3 XL, ekim ayının ilk yarısında tanıtılmış ve ikinci yarısı itibarıyla satışa sunulmuştu. Pixel 3 XL’de standart Pixel 3’ten farklı olarak çentikli bir ekrana sahip. Ancak bazı Pixel 3 XL modellerinde görülen bir yazılım hatası, ekranda ikinci bir çentik oluşmasına neden oluyor.

Ekranda beliren ikinci çentik ve ön kamerayla sensörlere ev sahipliği yapan gerçek çentik arasında hiçbir bağlantı bulunmuyor. Söz konusu hatanın varlığını doğrulayan Google, bu durumu yakında yayınlayacağı bir yazılım güncellemesiyle düzeltmeyi planlıyor.

Pixel 3 XL’e sahip çok sayıda kullanıcı, bu hatayla karşılaşmış gibi görünüyor. Pek çok kişi sorunun cihazı yeniden başlattıktan sonra çözüldüğünü belirtiyor. Söz konusu ikinci çentikle karşılaşan kullanıcılar, deneyimlerini Reddit ve Twitter gibi mecralar aracılığıyla başkalarıyla da paylaştı.

Google Pixel 3 XL kullanıcılarını etkileyen bu hatanın ortadan kaldırılması fazla zaman almayacağa benziyor. Google tarafından Android Police sitesine gönderilen açıklamaya göre, hatayı düzeltecek güncelleme yakında kullanıcılara sunulacak. Zaten Pixel 3 XL’in ekranında büyük bir çentik varken, buna ikinci bir çentiğin eklenmesi ortaya ilginç bir görüntü çıkarıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER