Manşetler

Google Pixel 3 XL Hong Kong’da satışa çıkmış bile

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Pixel 3 ve Pixel 3 XL, teknoloji dünyasında sırrı en zor tutulan cihazlar arasında yerini şimdiden aldı. 9 Ekim’de resmi tanıtımı yapılacak olan Android telefonlarla ilgili birçok sızıntıya, fotoğrafa ve videoya tanık olduk. Son olarak Engadget sitesinde detaylı bir ön inceleme yazısı ve videosu geldi.

Sitenin belirttiğine göre, Google Pixel 3 XL daha tanıtımına günler kala Hong Kong’da satılmaya başlanmış. Bu şehirde bulunan WahPhone Digital adlı mağaza, cihazı kutusuyla birlikte 15 bin 880 Hong Kong doları (yaklaşık 12 bin 367 TL) karşılığında satıyor.

Google Pixel 3 XL gayet sağlam ve kaliteli bir cihaz görünümünü taşıyor. Kutusundan bir çift USB-C uçlu kulaklık, USB-C – 3.5mm kulaklık adaptörü, USB-C – USB-C kablosu, USB-C – USB-A adaptörü ve 18W USB-C güç adaptörü çıkıyor. Kutusunda telefonun özellikleriyle ilgili fazla bilgi bulunmuyor. 6.3 inç ekranı ve 128 GB dahili depolama alanı olduğu belirtiliyor. Bu arada satın alınan telefon siyah renkli. Alt kısmında yer alan Google’ın “G” logosu hologramı bunun gerçek bir cihaz olduğu ihtimalini fazlasıyla kuvvetlendiriyor. Aynı zamanda Pixel 2 serisinin kutusunda olduğu gibi “#teampixel” konu etiketi de bulunuyor.

Telefonda Qualcomm Snapdragon 845 işlemci ve 4 GB RAM olduğu belirtiliyor. Muhtemelen daha fazla RAM barındıran çeşidi de olacaktır. OLED panelde ise 2960 x 1440 piksel çözünürlük sunuluyor. Ayrıca CPU-Z uygulamasının belirttiğine göre pil kapasitesi de 3732 mAh‘miş.

Telefonda Google’ın en son Android 9.0 sürümü, yani Android Pie‘ın yüklü gelmesi şaşırtmıyor. Kullanıcı arayüzü dokunmatik hareketlerle kontrol ediliyor. Aynı zamanda HTC’nin üst sınıf telefonlarında gördüğümüz, kenarlardan sıkma hareketi de mevcut. Burada Google Asistan’ı açıyor ya da bildirimleri sessize alıyor.

Pixel 3 XL’in kamera uygulaması arkadaki tek kameranın 12.2 megapiksel çözünürlüğe sahip olduğunu doğruluyor. Aynı zamanda önde de 8 megapiksel çözünürlüklü iki adet kamera yer alıyor. Video tarafındaysa ana kameranın saniyede 30 kare hızında 4K video çekebildiği görülüyor. Selfie kamerada ise video çözünürlüğü 1080p ile sınırlı.

Google Pixel 3 serisiyle ilgili fazla ayrıntı kalmadı. Yine de yapbozun eksik kalan parçalarının tamamlanması için 9 Ekim gününü beklememiz gerekiyor. O etkinlikte bir Chrome OS tablet, “Home Hub” adlı yeni bir cihaz ve belki yeni bir Chromecast bekleniyor. Detaylar her zaman olduğu gibi en hızlı şekilde Teknoblog’da olacak.

İLGİLİ HABERLER