Teknoloji

Google’dan Pinterest benzeri yeni uygulama: Keen

Google pinterest
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, Pinterest ile bir hayli benzeyen Keen isimli yeni uygulamasını duyurdu. Keen’in altında internet devinin deneysel platformlar geliştiren Area 120 isimli biriminin imzası bulunuyor.

Web ve Android uygulaması üzerinden erişilebilen Keen’de kullanıcılar ilgi alanları doğrultusunda “Keen” isimli panolar oluşturabiliyor. Bu panolara bağlantılar ve resimler eklenebiliyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde arkadaşlarını da bu panolara katkıda bulunmak için davet edebiliyor. Google, panolara içerik önermek içinse makine öğrenmesinden yararlanıyor.

Keen’in kurucularından CJ Adams, Keen ile kullanıcıların sevdikleri içerikleri bir araya toplayabileceğini, koleksiyonlarını başkalarıyla paylaşabileceğini ve kaydettiklerine uygun yeni içerikler bulabileceğini belirtti.

Keen ile insanların ilgi alanları veya yeni hobilerini öğrenmek için daha fazla, amaçsızca gezinmek içinse daha az zaman harcaması amaçlanıyor. Google yeni platformu için Pinterest ile biraz fazla etkileşime girmiş gibi görünse de, buna çok şaşırmamak gerekiyor. Facebook ve Instagram gibi platformlarda da kullanıcılara benzer koleksiyonlar oluşturma imkanı sunuluyor ve bu servislerde de Pinterest’in etkisi hissediliyor.

İLGİLİ HABERLER