Teknoloji

Google otomatik öğrenme ile uçuşlardaki gecikmeleri tahmin edecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google otomatik öğrenmeGoogle otomatik öğrenme konusundaki yeteneklerini birbirinden farklı alanlarda kullanmaya devam ediyor. “Uçuş Arama” uygulamasını yenileyen şirket, havaalanına gidecek yolcularına otomatik öğrenmenin de yardımıyla yararlı olacak bilgiler sunuyor. Uçuşlardaki olası gecikmeleri otomatik öğrenme yardımıyla tahmin eden uygulama, havayolu şirketlerinin “baz ekonomi” gibi terimlerle neyi kast ettiğini daha detaylı biçimde açıklayacak.

Söz konusu yenilikler arasında uçuşlardaki olası gecikmeyi tahmin etmenin daha fazla dikkat çektiği rahatlıkla söylenebilir. Google’dan yapılan açıklamaya göre, uygulama uçuş gecikmelerine dair verileri inceleyecek ve geç kalkışlardaki ortak noktaları tespit etmeye çalışacak. Söz konusu veriler arasında hava durumu, konum, daha önceki seferin gecikmesi gibi kriterler yer alacak. Algoritmaların olası bir gecikmeden yüzde 80 oranında emin olması durumunda, konuya ilişkin bilgi uçuş numarası, rota veya havayolu şirketinin adıyla yapılan aramaların sonuçlarında gösterilecek.

Google yolculara, sunduğu bilgilere rağmen, uçuşları için bilette yazan saate göre havalimanında olmalarını tavsiye etmekten geri kalmadı.

Google’ın Uçuş Arama uygulaması için sunduğu diğer özellik ise ilk etapta ABD’de faaliyet gösteren bazı havayolu şirketleri tarafından kullanılıyor. Google, havayollarının ekonomi, business veya first class gibi kategorilerinde yolcularına ne gibi imkanlar sunduğu konusunda da bilgi veriyor.

Google otomatik öğrenme teknolojisini birbirinden farklı alanlarda kullanıyor

Google otomatik öğrenme teknolojisinden birbirinden farklı alanlarda yararlanıyor. Şirket videolardaki nesneleri tanımak, uygulama mağazasındaki uygulamaları sınıflandırmak ve daha doğru çeviri yapmak için otomatik öğrenme teknolojisini kullanıyor.

İLGİLİ HABERLER