Teknoloji

Google Nexus 9 tablet üretimi sonlandırıldı

google nexus 9Google’ın Android TV ile çalışan Nexus Player’ın üretimini ve satışını sonlandırdığı kısa süre önce doğrulanmıştı. CNET’te yayınlanan bir haber, internet devinin başka bir ürünle daha vedalaştığını ortaya çıkardı.

HTC tarafından üretilen ve “amiral gemisi” olarak nitelenen Google Nexus 9 tabletin üretiminin de sonlandırıldığı açıklandı. Üretimin sonlanması, tabletin stokların tükenmesiyle birlikte piyasadan kaybolacağı anlamına geliyor.

Nexus 9’un üretiminin sonlandırılması kararına pek de şaşırmamak gerekiyor. 2014’ün sonlarında tanıtılan tablet, teknoloji dünyasının standartları çerçevesinde “eski ürün” olarak nitelenebilecek bir konuma gelmişti. Beklenen popülariteyi yakalayamayan Nexus 9 ile birlikte duyurulan iki ürün olan Nexus 6 ve Nexus Player’ın da üretimlerinin sonlandırılmış olması, Nexus 9 için de yolun sonunun yaklaştığına dair bir işaret olarak değerlendirilmişti.

Nexus 9’un da sahneden çekilmesiyle birlikte Google’ın tablet portföyünde sadece Pixel C kalacak. Pixel C de şu ana kadar pek ilgi görmese de, Android N’in yayınlanmasıyla birlikte bu durumun değişebileceği belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER