Manşetler

Google Nexus 6P duyuruldu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google’ın en büyük akıllı telefonunun yeni versiyonu biraz küçüldü. Google’ın San Francisco’da düzenlediği etkinlikte Nexus 6P tanıtıldı. Nexus 6 akıllı telefonun yeni versiyonu 5.7 inç ekranıyla biraz daha küçük boyutlarla ve tamamen yeni bir tasarımla geliyor.

Nexus 6P‘nin sadece 7.3 mm. kalınlığındaki gövdesi iPhone 6 Plus ile hemen hemen aynı yüzey alanına sahip. Bu da biraz daha büyük ekranın hemen hemen aynı boyutlarda bir kasaya sığdırıldığı anlamına geliyor. 5.7 inç AMOLED ekran WQHD çözünürlüğe sahip ve cihazın ön yüzünün dörtte üçünü kaplıyor.

Google Nexus 6P

Google Nexus 6P’yi şimdiye kadar yapılmış en değerli telefon olarak tanımlıyor. Bunun için birçok sebebi var. Öncelikle Nexus 6P, tamamen metal gövdeye sahip ilk Nexus telefonu. Ayrıca arkasında da bir parmak izi okuyucusu yer alıyor. Google bunun yerleşimini telefon elde tutulduğunda parmağın rahatlıkla dokundurulabileceği bir yere yapmış.

Ne var ki, Nexus 6P’nin en bomba özelliği, en azından Google’ın söylediğine göre, kamerası. 6P’nin arkasında epey büyük bir kameranın bulunduğu dikkat çekiyor, burada Sony’nin 12.3 megapiksel sensörü bulunuyor. Bu sensör aralarında iPhone’un da bulunduğu birçok akıllı telefonun kamerasındakinden daha büyük pikseller içeriyor. Böylelikle Huawei üretimi Nexus 6P’nin kamerası düşük ışıkta daha iyi fotoğraf çekiyor, zaten Google da bu özelliği ön plana çıkarıyor Kameranın iç ortamlarda fotoğraf çekimi için de optimize edilmiş, ayrıca ağır çekim video, 4K video ve burst modunda fotoğraf çekimi gibi özellikleri mevcut. Önde de 5 megapiksel çözünürlüklü selfie kamerası yer alıyor.

Nexus 6P ile birlikte şarj için USB Type-C portuna geçiş yapılıyor. Her iki yönden de kullanılabilir bağlantı kablosu teknoloji sektöründe giderek daha fazla kabul görüyor, Google da bunu Marshmallow, yani Android’in yeni versiyonuyla destekliyor. Google Nexus 6P’nin hızlı şarjı da desteklediğini söylüyor, böylelikle iPhone 6 Plus’tan iki kat daha hızlı şarj oluyor.

Nexus 6P’nin içindeki bileşenler de üst sınıf. Telefonda Snapdragon 810 işlemci ve 3 GB RAM bulunuyor. Ayrıca 3450 mAh kapasiteli pil de mevcut.

Google Nexus 6P Renkler ve Arka Görünüm

Google Nexus 6P için ön siparişleri almaya başladı. Telefonun sevkiyatı da ekim ayı sonunda başlayacak. 32 GB kapasiteli Nexus 6P’nin fiyatı 499 dolar olarak belirlendi. 64 GB’lık model 549 dolar, 128 GB kapasiteli model de 649 dolara satılıyor. Telefonun beyaz, gümüş ve siyah olmak üzere üç farklı renk seçeneği bulunuyor. Hem Nexus 5X hem de Nexus 6P de Google’ın sanal mobil iletişim ağı Project Fi’da da çalışacak. Bu arada Google Nexus 6P için de genişletilmiş garanti programı sunuyor. Nexus 6P için ücreti 89 dolar olan bu program dahilinde mekanik sorunlar ve kazara meydana gelen zararlar için iki yıllık koruma sağlanıyor.

Google geçen yılın Nexus telefonu Nexus 6’yı Motorola ile işbirliği içinde geliştirmişt. Bu yıl ise Nexus 6P için Huawei ile çalışıldığını görüyoruz. Bu nedenle Nexus 6P orijinal Nexus 6 telefonunun bir devamı gibi değil de, yepyeni bir telefon gibi görünüyor. Nexus 6P ile birlikte Huawei özellikle ABD pazarında daha fazla kullanıcıya erişmeyi ve kendisini tanıtmayı amaçlıyor. Google da Çinli bir üreticiyle iş ortaklığına gitmiş olmanın avantajını başka yerlerde, özellikle Çin pazarında kullanmak istiyor.

İLGİLİ HABERLER