Teknoloji

Bazı Nexus 6P’lerin kamera camlarında çatlaklar oluşuyor

nexus-6p-kamera-cami-catlama-091115

Google’ın yeni Android telefonlarından biri olan Huawei üretimi Nexus 6P, geçtiğimiz eylül ayının sonunda tanıtılmıştı. Akıllı telefonun sahipleriyle buluşmasının üstünden çok kısa bir süre geçse de, Nexus 6P’nin dayanıklılığı ve malzeme kalitesi konusunda akıllarda şüphe uyandıran bazı gelişmeler yaşanıyor. Görüntüsü nedeniyle “vizör” olarak tanımlanan Nexus 6P’nin kamera camında durduk yerde çatlaklar oluşması, cihazın sahiplerini fazlasıyla huzursuz etmişe benziyor.

Nexus 6P sahipleri, cihazlarının kamera camlarında oluşan çatlakları sosyal medya aracılığıyla kamuoyuyla paylaştı. Konuya ilişkin olarak Google’dan veya üretici Huawei’den resmi bir açıklama gelmezken, Reddit kullanıcıları kendi teorilerini geliştirdi. Kötü sıcaklık yönetimi, Nexus 6P’nin kamera camında oluşan çatlamaların ilk sorumlusu olarak gösteriliyor. Isınmış kamera bölgesinin aniden soğumasının camda çatlamalara yol açtığı iddia ediliyor.

Nexus 6P’nin kamera camının Gorilla Glass ile kaplı olması, çatlamanın nedenini anlamayı biraz daha zorlaştırıyor. Bir Reddit kullanıcısına göre, koruyucu camı daha dayanıklı hâle getirmek için uygulanan yöntem, amaçlanının aksine camı daha kırılgan kılıyor. Bu durumu engellemek için kasa ve cam arasına küçük plastik halkaların yerleştirilebileceği belirtilse de, Nexus 6P’nin vizöründe bu halkalar bulunmuyor.

Google’dan resmi açıklama gelene kadar Nexus 6P’nin kamera camında yaşanan çatlamalara ilişkin teoriler, bir varsayım olmaktan öteye gitmeyecek. Yaşanan bu durumun üretilen tüm Nexus 6P’leri etkileme potansiyeli olup olmadığı da bilinmiyor. Ancak görülen çatlamalar, Nexus 6P almayı düşünenlerin üstünde pek de olumlu etki yapmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER