Teknoloji

Android Nougat güncellemesi 22 Ağustosta Nexus 6P ve 5X için bekleniyor

android nougat

android nougatAndroid Nougat muhtemelen bu ay sonunda gelecek. Android’in bir sonraki gelecek versiyonunun ağustos ayı içinde yayınlanması bekleniyordu. İki yeni ipucu 22 Ağustos gibi, daha kesin bir tarihi işaret ediyor.

Android Central sitesinin Kanadalı mobil operatör Telus’a dayandırarak verdiği haberde, mobil operatörün Nexus 6P ve Nexus 5X için söz konusu günde “Android N Güncelleme” dağıtımı planladığı belirtiliyor. 6 Eylül tarihinde Nougat ile çalışan ilk yeni telefonu çıkarması beklenen LG de, 22 Ağustos tarihinden itibaren Güney Koreli kullanıcılara G5 üzerinde Android 7.0’ı test ettirmeye başlayacak.

Tüm bunlar Android’in bir sonraki büyük sürümü için çıkışın yakın olduğunu gösteriyor. Ne var ki, Android 7.0 Nougat’ın çıkışı yeni Nexus telefonlarıyla birlikte olmayacak. Aslında geçmişteki sürümlerin yayınlanma tarihlerine bakıldığında, Android Nougat’ın final sürümünün de Ekim 2016 başlarında çıkması gerekiyordu. Ancak Google bu sefer yola erken çıktı, beklenen sürüm için daha mart ayında geliştiricilere özel ön sürüm yayınlamaya başladı. Diğer bir deyişle, şirket daha hızlı hareket etti. Sonuç olarak ağustos ayı içinde final sürümün yayınlanması beklentisi de arttı. Ünlü sızıntı kaynaklarından Evan Blass da geçen ayın sonunda Android 7.0’ın “gelecek ay” içinde yayınlanacağını söylemiş, bu ay içinde yeni sürümün çıkacağını işaret etmişti.

Android 7.0 Nougat ile birlikte aralarında bölünmüş ekranda aynı anda iki farklı uygulamayı çalıştırmayı sağlayan çoklu görev desteğinin de bulunduğu birçok yenilik geliyor. Bu arada Türkiye’de satılan GM 5 Plus da Nougat güncellemesini ilk alan cihazlardan bir tanesi olacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER