Teknoloji

Nexus 6P’nin sökümü tamirin epey zorlu olduğunu gösteriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nexus-6p-ifixit-011115

Google’ın Huawei’ye ürettirdiği Android telefonu Nexus 6P yurt dışında piyasaya sunuldu ve kısa bir süre sonra da iFixit’in bu cihazı söktüğünün bilgisini de aldık. Google’ın 5.7 inçlik akıllı telefonunu parçalarına ayırmak piyasadaki normal bir akıllı telefona göre çok daha zor.

Nexus 6P’yi sökerken en çok zorlayan unsur bu telefonun yekpare tasarımı gibi görünüyor. Bu nedenle cihazın arka kapağını kolay şekilde çıkarmak veya ekrana ulaşmak kolay olmuyor. Yani eğer Nexus 6P sahipleri gelecekte cihazlarını kendi başlarına tamir etmeye kalkarlarsa, bunun altından kalkmaları zor olur gibi görünüyor.

Nexus 6P, iFixit’in tamir edilebilirlik puan skalasında 10 üzerinden 2 puan alabiliyor. Bu, Huawei üretimi cihazın LG yapımı yoldaşı Nexus 5X’ten, bunun yanında Nexus 6 ve Apple iPhone 6s’ten daha düşük puan aldığı anlamına geliyor. Bu üç telefon da iFixit’ten 10 üzerinden 7 puan almayı başarmıştı.

iFixit, cihazı cam kamera kapağına zarar vermeden açmanın imkansız olmasa da, çok zor olduğunu yazıyor. Yekpare tasarım nedenliyle her bir bileşeni değiştirmenin aşırı şekilde zor olduğunu da ekliyor. Söküm işlemi 6P’nin içindeki bileşenleri telefonun gövdesinden çıkarmakla başlıyor. Bunun için iFixit mikrodalgayla ısıtılmış, kaldıraç işlevi görecek bir araç kullanıyor, bu şekilde dıştaki kapatıcı parçaların yerinden oynatılması mümkün kılınıyor. Daha sonra ekibin bütün vidaları yerinden sökmesi gerekiyor. İnce ve uzun kamera kapağını çıkarmak için kavisli uca sahip keskin bir bıçak kullanıyor.

iFixit cihazın ekran parçasının her bir iç bileşeni çıkarmadan değiştirilemeyeceğini söylüyor. Bu, çatlamış ekranı değiştirmek gibi, bir akıllı telefonda en sık yapılan tamiratın olması gerekenden daha da zor olduğu anlamına geliyor.

İLGİLİ HABERLER