Manşetler

Google Nest Labs’i 3.2 milyar dolar karşılığında satın aldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Nest termostatın arkasındaki şirket olan Nest Labs’i 3.2 milyar dolar karşılığında satın aldığını açıkladı. 2011 yılında piyasaya çıkışından bu yana ev otomasyon sistemleri arasında ön plana çıkan Nest, kullanım alışkanlıklarını öğrenme yeteneği sayesinde kullanıcıların ısınma ve soğutma sırasında tasarrufta bulunmasına ön ayak olmuştu.

nest-termostat-260913

Google’ın çatısı altında ayrı bir marka olarak varlığını sürdürmeye devam edecek olan Nest, faaliyetlerini mevcut CEO’su Tony Fadell’in liderliği altında yürütecek. Google’dan yapılan açıklamada Nest’in operasyonuna müdahale edilmeyeceğinin altı çizilirken, Nest cephesi de perakende mağazalarındaki varlığının devam edeceğini açıkladı.

Google adına konuşan CEO Larry Page, Nest kurucuları Tony Fadell ve Matt Rogers’ın mükemmel bir ekip kurduklarını ve kendilerinin de bu ekibin Google bünyesine katılmasından ötürü büyük heyecan duyduklarını belirtti. Nest’in şimdiden muhteşem ürünlerin altına imza attığını ifade eden Page, Nest’in sunduğu deneyimi daha fazla ev ve ülkeye taşıyacakları için mutlu olduklarını sözlerine ekledi.

Nest CEO’su Tony Fadell da Google bünyesine katılmaktan ötürü çok mutlu olduklarını belirtti ve Google’ın desteğiyle Nest’in evlerdeki yaşamı kolaylaştırmak adına sade ve düşünceli cihazlar yapma konusunda çok daha iyi bir noktaya geleceğini dile getirdi. Nest’in diğer kurucusu ve mühendislikten sorumlu başkan yardımcısı Matt Rogers ise Google ile birlikte son derece havalı şeyler hazırlayacaklarını ifade etti.

Google’ın kullanıcıların enerji kullanımını izleyen EnergySense isimli bir termostat projesi üzerinde çalıştığına dair haberler geçtiğimiz aylarda gündeme gelmişti. Google’ın Nest’i satın almasının ardından bu projenin hangi yönde ilerleyeceği şu an için bilinmiyor. İki şirket arasındaki anlaşmanın ABD’de yetkili makamların onayının alınmasıyla birlikte önümüzdeki aylarda tamamlanması bekleniyor.

İlgili >> Google, Nest (1), Nest (2)

İLGİLİ HABERLER