Teknoloji

Google Nearby Share özelliğinin dağıtımına gelecek ay başlayabilir

google nearby share

Google, Nearby Share isimli AirDrop benzeri dosya paylaşım sisteminin testlerinde sona yaklaşmış gibi görünüyor. İddialara göre, Google önümüzdeki ay itibarıyla bu özelliği kullanıcılarla buluşturmaya başlayacak. Nearby Share’den yararlanabilmek için Android 6 veya üstü bir sürümle çalışan bir cihaza sahip olmak gerekiyor.

Google, Nearby Share’in Android 6 ve üstü cihazlar tarafından destekleneceğini daha önce doğrulamıştı. Hâlihazırda özelliğin beta testine devam eden şirketin bu özelliği bir Play Store paketi güncellemesi çerçevesinde sunacağı söyleniyor.

Google’ın bu özelliği Android dışında Windows, ChromeOS, macOS ve Linux masaüstü platformlarında da sunması bekleniyor. Linux kodlarında şimdiden Nearby Share’in izlerine rastlandığı belirtiliyor. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde bu doğrultuda bir duyuruyla karşılaşmak da sürpriz olmayacaktır.

Google Nearby Share özelliğini sunmaya hazırlansa da, bazı Android üreticilerinin alternatif çözümlerinin uzun süredir kullanımda olduğunu da unutmamak gerekiyor. Örneğin, Huawei ve Honor telefonlarda Huawei Share ile hızlı şekilde dosya paylaşımı yapılabiliyor. Yeni telefonlarında Google servisleri bulunmayan Huawei ve Honor’un Nearby Share’i mevcut cihazlarına ekleyip eklemeyeceği de belirsizliğini koruyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER