Teknoloji

Google AirDrop benzeri paylaşım özelliğini doğruladı

google android 14

Aylar süren dedikoduların ardından Google en sonunda “Nearby Share” olarak adlandırılan yakın paylaşım özelliğinin yolda olduğunu duyurdu. Bazı Android kullanıcıları bir süredir bu yöntemin beta versiyonunu test ediyordu.

Android Police sitesine bir açıklama gönderen Google, “Şu anda gelecekte daha fazla bilgi paylaşmayı planladığımız yeni bir Nearby Share özelliğinin beta testini yapıyoruz.” bilgisini paylaştı. “Amacımız, özelliği diğer platformların yanı sıra Android 6+ cihazları destekleyerek başlatmaktır.”

Bu özellik geçen ayın başlarında Chrome OS Canary derlemeleriyle birlikte ilk kez görülmüştü. Bu da Chromebook’larda da çalışacağı şeklinde yorumlanmıştı.

Nearby Share özelliği Apple’ın AirDrop’unun Android versiyonu şeklinde olacak gibi görünüyor. Bunu kullanarak yakınlardaki Android telefonları arasında kablosuz dosya transferi mümkün olacak. Bu özelliği deneme imkanı elde eden Android Police sitesi, bunun fotoğraflar ve videolar için, aynı zamanda bağlantılar ve tweet’ler için çalıştığını söylemişti.

Android Police’in söylediğine göre, Nearby Share özelliğini yabancılara rastgele içerikler göndermek için kullanamayacaksınız. İçerik almadan önce bu özelliği Hızlı Ayarlar bölümünden açmak ve telefonu görülebilir hâle getirmek gerekiyor. Ayrıca dosyayı almadan önce elle onay vermek de gereklilikler arasında bulunuyor.

Samsung da bu yılın başlarında Quick Share adı verilen benzer bir özelliği çıkarmıştı. Bunun sayesinde bir seferde beş arkadaşa kadar dosyayı aynı anda göndermek mümkün oluyor. AirDrop ise bire bir paylaşıma imkan tanıyor. Nearby Share’ın avantajı üreticilerden bağımsız olarak tüm Android ürünleriyle çalışması olacak. Halbuki Quick Share şu anda sadece Samsung cihazlarında çalışacak şekilde tasarlanmış.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER