Teknoloji

Google modüler telefon projesi Ara ile ilgili gelişmeleri ocak ayında paylaşacak

phonebloks-google-ara-moduler-telefon-120514

Google, Ara olarak adlandırılan modüler akıllı telefon projesiyle ilgili yeni haberleri ve detayları gelecek yılın başında düzenleyeceği bir dizi konferansla açıklayacak. Google’ın Gelişmiş Teknoloji ve Projeler (ATAP) grubunun bir çalışması olan Ara ile ilgili olarak yayınlanan bir blog yazısında bu gelişmenin haberi verildi. Söz konusu etkinliklerde modüler telefonlara özel değiştirilebilir parçaları yapmaya olanak sağlayacak araçlarda meydana gelen önemli değişiklikler ve gelişimler tartışılacak.

ATAP grubu bu konferanslarda Ara’nın en son prototipini de paylaşmayı amaçlıyor. Ara telefonları birçok çıkarılabilir parçadan oluşuyor, böylelikle kullanıcılar çeşitli parçaları değiştirerek telefonlarını iyileştirebilecek, yeni özellikler ekleyebilecek.

Söz konusu konferanslar 14 Ocak tarihinde Mountain View ile birlikte seçilen New York, Buenos Aires ve Londra’da gerçekleştirilecek. 21 Ocakta ise Singapur ile birlikte Bangalore, Tokyo, Taipei ve Şangay şehirlerinde konferanslar düzenlenecek. Konferansların aynı içeriği sunması planlanıyor, ancak yaygın kapsamı sayesinde Google mümkün olduğu kadar daha fazla geliştiricinin Ara projesine dahil olmasını hedefliyor.

Google ilk Ara cihazlarını gelecek yıldan itibaren piyasaya sunmayı hedefliyor. Ara ile birlikte kullanılacak modüllerin o zamana kadar hazır hâle gelmesi kritik bir önem taşıyor. Google’ın bu konferanslarda Ara’da meydana gelen değişiklik ve gelişimleri ortaya koymasının yanı sıra Ara telefonlarının çıkışıyla ilgili başlangıç planlarını da paylaşması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER