Teknoloji

Google mobil arama sonuçlarına “satın al” butonu ekleyeceğini doğruladı

google-logo-280613

Google, New York’ta düzenlediği bir etkinlikte birkaç hafta içinde mobil arama sonuçlarına satın al butonu ekleyeceğine dair haberleri doğruladı. Bu yeni özellik sayesinde, sponsorlu sonuçlar üzerinden ürün siparişi vermek mümkün hâle gelecek. Şirket, mobil cihazlara yönelik yeni özelliğine “Purchases on Google” adını verdi. Kullanıcıların ödeme bilgilerini saklayacak olan Google, ödeme sayfalarını da kendi sunucularında barındıracak.

Google, yeni özelliği için ilk etapta 10’dan fazla iş ortağıyla çalışacak. Şirket iş ortaklarını sipariş taleplerini karşılayabilecek ve Google’ın ödeme sayfalarını kendi logosu ve markasıyla kişiselleştirebilecekler arasından seçecek. Müşteriler özel oluşturulan perakende bölümleri üzerinden başka ürünler için arama yapabilecek. “Purchases on Google” programı ilk olarak ABD’de başlayacak ve hem 2015’te hem de 2016’da kademeli bir şekilde genişleyecek.

Google, perakendecilere ve alışveriş uygulamalarına yardımcı olmak için başka adımlar da atıyor. Bu özelliklerden biri olan derin bağlantılama, kullanıcıları sponsorlu sonuçlara tıkladıkları zaman doğrudan ilgili alışveriş sayfasına yönlendirecek.

Mobil arama özelliğinde başka değişiklikler de yapan Google, alışverişle ilgili doğal sesli aramalara daha zeki biçimde yanıt verilebilmesini sağladı. Google Asistan’a eklenen yeni kartlar ise kullanıcıların ürünlerle ilgili değerlendirmeleri görmesinin ve ilgili indirim fırsatlarının takibinin önünü açacak.

İLGİLİ HABERLER