Teknoloji

Google mobil arama sonuçlarını sitelerin mobil versiyonlarına göre sıralayacak

google arama

google mobil aramaİnternetteki aramalarını akıllı telefonlar üzerinden gerçekleştirenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Bu durumun farkına varan Google, bir süre önce arama sonuçlarında mobil web ile uyumlu tasarıma sahip siteleri öne çıkarma stratejisini duyurmuştu. Şirket bu stratejiyi sonunda uygulamaya başladı. Kısacası Google mobil cihazlar üzerinde yapılan aramaların sonuç sayfalarında mobil uyumlu siteleri öne çıkarıyor.

Google şimdiye kadar web sitelerini sıralarken masaüstü tasarımlarını baz almıştı. Ancak arama devi bundan böyle web sitelerinin mobil versiyonlarındaki içerikleri de değerlendirecek. Bu değerlendirme hangi sitelerin sonuç sayfasında üst sıralarda gösterileceğinin belirlenmesinde etkili olacak.

Google’dan yapılan açıklamada, arama ekibinin “Önce Mobil” formatına uygun sitelerin belirlenmesi için çalıştığı belirtildi. “Önce Mobil”, Google’ın mobil arama sonuçlarında mobil içeriklere öncelik verdiğini göstermek için kullandığı terim olma özelliğini taşıyor. Kullanıcılar mobil cihazlar ile Google’da yaptıları aramalarda bundan böyle sitelerin mobil versiyonlarından alınan kesitleri görecek.

Google mobil arama sonuçlarındaki sıralama değişikliklerini zamana yayacak

Google mobil arama sonuçlarındaki sıralama değişikliklerini tüm kullanıcılarına ulaştırma sürecini zamana yayacak. Bu süreçte site sahiplerine platformlarını mobile uyumlu hâle getirme fırsatı tanıyacak olan şirket, bu konuda bazı tavsiyelerde bulunmayı da ihmal etmiyor. Mobilde de masaüstündeki gibi yüksek kaliteli içeriklerin sunulması, hem yapılandırılmış hem de üst verinin iki versiyonda da bulunması ve ayrı bir URL’ye ihtiyaç duyulmaması söz konusu tavsiyeler arasında öne çıkıyor.

İLGİLİ HABERLER