Teknoloji

Google mobil arama özelliğine popüler konuları ekleyecek

google mobil aramaGoogle mobil arama özelliğine popüler konuları eklemeyi hazırlanıyor. Mashable’da yer alan habere göre, şirket özelliğe dair testlere başlamış durumda. Sitenin kıdemli editörü Samantha Kelly, mobil arama sayfasında gerçekleştirilen testleri ortaya çıkarsa da; Google’dan henüz konuya ilişkin bir açıklama gelmedi. Popüler arama konularının test amacıyla küçük bir kullanıcı grubuna sunulduğu düşünülüyor.

Google, bir süredir mobil arama özelliğini kullanıcılar adına daha cazip hâle getirmek için çeşitli çalışmalar yapıyor. Şirket, katma değerli özelliklerin yanında popüler arama konularının eklenmesiyle de servisi daha kullanışlı bir şekle sokmayı planlıyor.

Yeni arama fonksiyonunda Facebook ve Twitter’ın popüler konular bölümlerine benzer bir bölüm bulunuyor. Söz konusu bölüme, arama kutusu üzerinden erişiliyor. Kullanıcılar bir harf veya kelime yazdığında ortaya açılır bir liste çıkıyor. Söz konusu listede popüler konular videolar eşliğinde gösteriliyor. Bu konulardan birine tıklandığında kullanıcılar konuyla ilgili sonuçların bulunduğu sayfaya yönlendiriliyor.

Arama özelliğini güçlendirmek, Google’ın kullanıcıları uygulamalardan uzaklaştırarak yeniden mobil web’e çekme planının parçaları arasında yer alıyor. Akıllı telefon kullanıcıları, mobil cihazlar üzerindeki zamanlarının neredeyse yüzde 90’ını uygulamalar içinde geçiriyor. Mobil web arama fonksiyonu üzerinden gelen reklam geliri, Google’ın mali tablolarında önemli bir yer tutuyor. Dolayısıyla Google için akıllı telefon kullanıcılarını web tarayıcılarına bağlı tutmak büyük önem taşıyor.

Google, geride kalan 12 ay boyunca kullanıcılara sonuçlar üzerinden video izleme, Twitter kartlarına ulaşma ve bazı uygulamaları arama sonuçları üzerinden indirme imkanı sunmuştu.

İLGİLİ HABERLER