Teknoloji

Google mobil arama sonuç sayfasında yeni bir tasarım değişikliği

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, mobil cihazlarda arama sonuçlarının görünümünde yeniden tasarım düzenlemeleri yaptı. Yeni tasarım çalışmalarını yöneten Aileen Cheng tarafından kaleme alınan blog yazısında, “İnsanların aradıklarını daha hızlı ve daha kolay bulabilmeleri amacıyla biraz basitleştirmek için bir adım geri atmak istedik.” dedi.

Yeniden tasarım, daha hızlı gezinmeyi kolaylaştırması amacıyla daha büyük ve daha kalın metne sahip olacak. Ayrıca sonuçlarda daha fazla Google yazı tipi göreceksiniz. Kısmen azaltılmış gölgelendirmeler sayesinde, arama sonuçları da ekranınızın genişliğini daha fazla kaplayacak. Buna ek olarak Google, yeniden tasarımın dikkati dağıtmadan önemli bilgileri vurgulamaya yardımcı olması için renkleri “daha bilinçli olarak” kullanacağını söylüyor.

Yenilenen tasarımın mevcut deneyimden ne kadar farklı olduğuna dair bir fikir edinmek için, yeniden tasarımın bu görüntüsünü iPhone 12 Pro Max’ten aldığımız mevcut arama sonuç sayfasının bir ekran görüntüsü ile karşılaştırıyoruz:

Görünüşe göre yeni tasarım, sayfanın üst kısmına daha fazla bilgi koyuyor ve görsel karmaşayı azaltıyor. Bu da aradığınızı bulmak için sizi çok aşağı kaydırmaya zorlamadan sonuçların ayrıştırılmasını kolaylaştırıyor. Google, yenilenen tasarımın önümüzdeki birkaç gün içinde tüm kullanıcılara sunulacağını kaydetti.

İLGİLİ HABERLER