Teknoloji

Google Meet ücretsiz görüşmeleri için 30 Eylül’de önemli değişiklik geliyor

google meet gürültü engelleme

Google geçtiğimiz nisan ayında Google Meet görüntülü sohbet platformunda tüm kullanıcılar için görüntülü görüşme süre sınırını kaldırmıştı. Yani tüm kullanıcılar süre sınırı olmaksızın diledikleri uzunlukta görüntülü görüşmeler gerçekleştirebiliyordu. Google, bunun 30 Eylül tarihine kadar devam edeceğini bildirmişti ve görünen o ki, şirket bu takvime bağlı kalıyor. 30 Eylül tarihinden sonra, Meet’in ücretsiz versiyonlarında görüşmelerin uzunluğu 60 dakikayı geçemeyecek.

Bir Google temsilcisinin The Verge sitesine gönderdiği açıklamada, “Promosyondaki değişiklikler ve sona eren gelişmiş özelliklerle ilgili olarak iletecek hiçbir şeyimiz yok.” dedi. “Bu değişirse, size mutlaka haber vereceğiz.”

Uzatma imkanı boyunca, Google hesabı olan herhangi bir kullanıcı en fazla 100 kişiyle, zaman sınırı olmaksızın ücretsiz görüşmeler oluşturabiliyordu.

Bu arada 30 Eylül tarihiyle birlikte G Suite ve G Suite Eğitim müşterileri için sunulan gelişmiş özelliklere erişim de kısıtlanacak. Bu özellikler arasında 250 kişiye kadar katılımcının bulunduğu görüşmeler oluşturma, tek bir alan adı altında en fazla 100 bin kişiye canlı yayın yapma ve görüşme kayıtlarını Google Drive’a kayıt etmek de bulunuyor. Bu özellikler normalde G Suite’in kurumsal müşterilerine, kullanıcı başına 25 dolarlık aylık ücret karşılığında sunuluyor.

Google Meet ve diğer video konferans platformları koronavirüs pandemisi döneminde Zoom’un aşırı yükselişini yakalamaya çalışıyor. Meet de geçtiğimiz nisan ayında 100 milyon günlük katılımcı sayısını geçtiğini duyurmuştu.

Tabii ki, Google’ın koyduğu sürenin sona ermesi ve uzatma yapmaması nedeniyle ücretli Meet planına geçiş yapmak istemeyenlerin telekonferans görüşmelerini 60 dakikada bitirmeleri gerekecek. Aslına bakarsanız, çoğu görüşmenin bu süreyi geçmeyeceğini düşünecek olursak, ücretsiz kullanıcıların çok fazla kaybedecek bir şeyleri yok gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER