Teknoloji

Google gelişmiş telekonferans araçlarına ücretsiz erişim süresini uzattı

google apple

Google, yaptığı duyuruyla telekonferans servisi Google Meet içinde sunduğu bazı gelişmiş özelliklere ücretsiz erişimi 30 Eylül tarihine kadar uzattığını açıkladı. Google daha önce 3 Mart tarihinde, söz konusu özelliklere ücretsiz erişimi 1 Temmuz’da bitireceğini duyurmuştu.

Google, G Suite ve G Suite Eğitim müşterilerinin 250 katılımcıya kadar Meet üzerinden toplantılar düzenlemesine ve tek bir alan adı üzerinden 100 bin kişiye kadar yayın yapmasına izin veriyor. Ayrıca bu toplantı kayıtları Google Drive üzerinde kayıt edilebiliyor. Bu özellikler, normalde sadece G Suite’in Kurumsal paketinden yararlanan kullanıcılara sunuluyor ve aylık 25 dolar gibi bir ücreti bulunuyor.

Google’da G Suite’den sorumlu başkan yardımcısı ve genel müdür olarak görev yapan Javier Soltero, The Verge sitesine verdiği demeçte, “İster tüketicilerle ister işletmelerle çalışın, evrensel erişim ve ölçek için güvenilirlik, güvenlik ve gizlilikten ödün vermeniz gerekmez.” dedi. “Bu süre zarfında, insanların kullanmaktan zevk aldıkları uygulamalara ve araçlara erişmeleri önemlidir ve G Suite’i her zaman seçim yoluyla kazanan ürünlerin en iyi örnekleri olarak düzenledim. Bu sorumluluğu çok ciddiye alıyoruz ve bir şirket olarak yardımseverliği yol gösterici bir ilke olarak görüyoruz.”

Google Meet, Hangouts Meet’in yeniden adlandırılmış hâli olarak nitelendiriliyor. Google bu değişikliği yeni yayınladığı bir blog yazısı ve destek sayfalarında yaptığı değişikliklerle birlikte duyurdu.

Meet son zamanlarda yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle evde kalmaya ve çalışmaya zorlanan aileler, öğrenciler ve çalışanlar tarafından daha sık kullanılıyor. Google, Meet’e günde 2 milyon yeni kullanıcının eklendiğini ve günlük kullanımın da ocak ayındaki seviyenin 25 katını aşan miktarda arttığını söylüyor.

Diğer telekonferans servisleri de önemli derecede büyüme kaydetti. Örneğin Zoom, bu ayın başlarında mart ayı itibarıyla günde 200 milyondan fazla günlük görüşme katılımcısının bulunduğunu kaydetmişti. Bu miktar geçtiğimiz aralık ayında 10 milyon seviyesindeydi. Microsoft da geçen ayın ortalarında, Teams adlı ortak çalışma yazılımının aktif kullanıcı sayısının bir haftada 32 milyondan 44 milyona çıktığını açıklamıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER