Teknoloji

Google Meet’ten mobil cihazlar için önemli yenilik

google meet
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Meet masaüstü grup görüşmelerinde ekranda aynı anda çok sayıda kişiyi gösterse de, mobil cihazlarda böyle bir seçenek mevcut değildi. Ancak artık Google Meet’teki grup görüşmelerine mobil cihazlarından katılanlar da ekranda çok sayıda kişiyi görecek.

Google bu özelliği ilginç bir şekilde ilk olarak Meet’in iOS uygulamasında sunuyor. Android cihaz sahiplerinin ise biraz daha beklemesi gerekiyor. Artık iPhone sahipleri Google Meet’teki grup görüşmelerinde bir kişiye odaklanmak yerine daha fazla kişiyi ekranda görebilecek.

Google tarafından paylaşılan ekran görüntüsünde ekranın sekiz parçaya bölündüğü görülüyor. Alttaki baloncukta ise görüşmede başka katılımcıların da bulunduğunun bilgisi veriliyor.

Mobil cihazlar için duyurulan Google Meet özelliği küçük bir ekleme gibi görünse de, aslında oldukça önemli. Pandeminin başlamasından bu yana grup video görüşmeleri insanların hayatında büyük bir yer tutuyor. Bu görüşmelerde akıllı telefonlar da sıklıkla kullanılıyor ve akıllı telefon ekranlarında da birden fazla katılımcıyı görmek deneyimi iyileştirecek bir unsur niteliği taşıyor.

İLGİLİ HABERLER