Eğlence

Netflix hesabını ortak kullanan kişileri yakından ilgilendiren bir özellik yolda

netflix şifre paylaşımı

Netflix kullanıcı giriş bilgileriniz kaç kişi biliyor? Ya da Netflix’e başka bir kişinin kullanıcı adı ve şifre bilgilerini kullanarak mı giriyorsunuz? Yakında bunu yapma imkanını bulamayabilirsiniz.

Şirket, 200 milyon abonesinin şifre paylaşımı yapmaması için çeşitli yollar arıyor. GammaWire, insanların erişim yetkileri olmayan bir hesaba erişimini önleyen bir özellik üzerinde çalışıldığını söyledi. Netflix de yayınladığı bir açıklamayla bu özelliğin henüz test aşamasında olduğunu ve bunun insanların sadece yetkili oldukları Netflix hesaplarını kullandıklarından emin olmaları için yaptıklarını söyledi.

Netflix, birisinin hesap sahibi olmadan bir hesabı kullanmaya çalıştığını fark ederse, bir e-posta kodu veya metin kodu aracılığıyla hesabın sahibi olduğunu doğrulaması istenir. Eğer o kişi belirli bir süre içinde doğrulamayı gerçekleştirmezse, herhangi bir Netflix içeriğine erişemez ve kendi hesabını oluşturması istenir. Bu test herhangi bir ülke ile sınırlı değil gibi görünüyor.

netflix doğrulama

Eğer arkadaşlarınızla Netflix parolanızı paylaşıyorsanız, bu güvenlik önlemini aşabilirsiniz. Hesap sahibi, e-posta veya telefon yoluyla kendisine gelen kodu size gönderebilir. Ancak bu güvenlik doğrulaması adımı Netflix’e erişeceğiniz süreyi biraz geciktirecektir ve arkadaşınızın size gerekli kodu göndermesi zaman alırsa, sinir katsayınız yükselebilir.

İlgi çekici bir nokta daha var. Netflix’in hizmet şartları, akış içeriğinin “evinizin dışındaki kişilerle paylaşılamayacağını” belirtir, ancak bunun herkesin aynı fiziksel evde yaşaması gerektiği anlamına gelip gelmediği tam olarak açık değil.

Örneğin, çocukları üniversiteye giden ebeveynler ne olacak? Hâlâ bir evin parçası olarak şifreleri paylaşabilirler mi? Netflix’in yapması gereken bazı açıklamalar var ve bu konuyu kısa süre içinde açıklığa kavuşturmasını bekliyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER