Teknoloji

Google Meet için yenilikler yolda; arka planı bulanıklaştırma da var

Google Meet için hızlı telekonferans başlatmayı sağlayan yeni kısa adres

Google Meet rakiplerini yakalamak için birkaç yeni özelliği bünyesine ekliyor. 9to5Google‘ın haberine göre, görüntülü görüşme servisine gelecek bu yeniliklerin arasında video görüşmelerinde arka planı bulanıklaştırma veya görüntü ekleme de bulunuyor.

Zoom ve Microsoft Teams gibi rakip video konferans platformlarında olduğu gibi, kullanıcılar kendi görüntülerini veya ön yüklü olarak sunulan çeşitli görüntü seçeneklerini kullanabilirler.

Google, arka plan bulanıklaştırma ve görüntü değiştirme gibi özelliklerin yanı sıra gerçek zamanlı alt yazı, düşük ışık modu, parmak kaldırma ve en fazla 49 katılımcının aynı anda ızgara görünümü biçiminde görüntülenmesi gibi özellikler de Meet’in bireysel tüketicilere özel versiyonuna gelecek. Ne var ki, şirket bu değişikliklerin ne zaman sunulacağı hakkında bir bilgi vermedi. Ancak 9to5Google, Meet’in bazı gelecek özelliklerini eğitim ve kurumsal müşterilerine açtığını kaydetti.

Google geçen ay Meet’i Gmail’a entegre etmiş, kenar çubuğuna Meet bağlantısı yerleştirmişti. Aynı zamanda zaman kısıtlaması olmadan, herhangi bir Google hesabı sahibiyle en fazla 100 kişinin katılabildiği ücretsiz görüşmelere izin vermişti. Bu şekilde video konferans yazılımlarının parlayan yıldızı Zoom’u yakalamaya çalışıyor. Zoom, koronavirüs pandemisi boyunca insanların çalışırken veya uzaktan eğitim görürken kullandıkları yazılımların başında geliyor.

Google ve Microsoft Zoom’u yakalamaya başladı gibi görünüyor. Microsoft, geçtiğimiz nisan ayında Teams uygulamasının 75 milyonluk günlük aktif kullanıcı sayısına ulaştığını açıklamıştı. Meet ise, Google’ın belirttiğine göre, yakın zamanda 100 milyon günlük görüşme katılımcı sayısını geçti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER