Teknoloji

Google Meet için yeni toplantı yönetimi özellikleri

google meet

Google’ın görüntülü görüşme platformu Google Meet, kullanıcılarına toplantıları yönetmekte yardımcı olacak yeni özellikler sunuyor. Ancak bu özelliklere erişim konusunda bireysel kullanıcılar ve Google Workspace kullanıcıları arasında fark olacak.

Söz konusu yenilikler arasında göze ilk olarak görüşmelerindeki yönetici sayısının artırılması çarpıyor. Artık bir Meet görüşmesinde 25 yönetici bulunabilecek. Bu yöneticilerin her biri kontrol paneline erişebilecek. Yöneticiler ekran paylaşımına ve yazılı mesaj gönderimine sınırlama getirebilecek.

Buna ek olarak, tüm katılımcılar tek bir tıklatmayla yöneticiler tarafından sessize alınabilecek. Toplantıya girebilecekleri kontrol etme ve toplantıyı sonlandırmak da yönetici yetenekleri arasında yer alıyor. Daha önce sadece Workspace’in Eğitim paketinde görüşmelere ekstra yönetici atama imkanı veriliyordu.

google meetGoogle Workspace müşterilerine Hızlı Erişim başlığı altında bazı ayarlar da sunulacak. Bu özellik varsayılan olarak aktive edilecek. Ancak kapatıldığında toplantılar yönetici gelmeden başlayamayacak. İsimsiz katılımcıların engellenmesi veya davet edilmiş katılımcıların ekstra onaya gerek kalmadan toplantıya dahil edilebilmesi de yenilikler arasında yer alıyor.

Google Meet için hazırlanan bu yeni özellikler web ve Android’de 16 Ağustos itibarıyla dağıtıma çıkacak. iOS’te dağıtım ise 30 Ağustos’ta başlayacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER