Teknoloji

Google Meet için sunumları kolaylaştıracak yenilik

Google Meet

Google video konferans platformu Meet üstünde yenilikler yapmaya devam ediyor. İnternet devi son olarak platformun sunum ekranında değişikliğe gitti. Söz konusu değişiklik, toplantının tüm katılımcılarının aynı odadaymış gibi hissetmesine yardımcı olacak.

Google Meet’in Zoom benzeri kareli dizilimi nisan ayında kullanıma açılmıştı. Bu sayede aynı anda 16 katılımcının ekranda görünmesi mümkün oluyor. Kareli görünüme bir dokunuş yapan Google, sunum paylaşımı yapılırken de katılımcıların ekranda görünür kalmasının önünü açtı.

Yeni tasarımda sunumlar oldukça büyük bir alan içinde ekranın merkezinde gösteriliyor. Aktif katılımcıların küçültülen kareleri ise ekranın altına veya kenarlarına taşınıyor. Google böylelikle sanal ortamdaki toplantıların daha gerçekçi bir his yaşatmasını amaçlıyor.

Buna ek olarak; kullanıcıların seçtikleri son düzen, manuel olarak yenisi seçilinceye kadar değiştirilmeyecek. Kısacası bir toplantıya girdiğinizde hangi konuşmacının nerede görüneceğine siz karar verebileceksiniz.

Google Meet, neredeyse koronavirüs karantinalarının başladığı günden bu yana yeni özelliklerle güncelleniyor. Kullanıcılara yeni özellikler sunan Google, bir taraftan da servisi ücretsiz hâle getirerek tabanını genişletti. Google Meet’in gelişmiş özelliklerinin tamamından yararlanabilmek için G Suite abonesi olmak gerekse de, hâlihazırda Gmail hesabı olan herkes Google Meet’i kullanabiliyor.

İLGİLİ HABERLER