Teknoloji

Google Meet grup görüşmeleri için süre sınırını geri getirdi

google meet

Google geçtiğimiz yıl Meet üzerinde yapılan grup görüşmelerindeki süre sınırını küresel koronavirüs salgını nedeniyle kaldırmıştı. Bu fırsatı iki defa uzatan internet devi, sonunda ücretsiz görüşmelerdeki süre sınırını geri getirdi.

Google Meet’te üç veya daha fazla kullanıcının katıldığı görüşmeler, grup görüşmesi olarak tanımlanıyor. Eğer görüşmeyi başlatan kişi ücretsiz bir Gmail hesabına sahipse, görüşme 60 dakika içinde sona ermek zorunda. 55. dakikada katılımcılara görüşmenin 5 dakika içinde sonlandırılacağı uyarısı yapılıyor.

Artık uzun görüşmeler için görüşmeyi başlatan kişinin ücretli bir Google hesabına sahip olması gerekiyor. Sadece iki kişinin katıldığı Meet görüşmeleri ise tüm kullanıcılar için ücretsiz olmaya devam edecek.

Pek çok kişinin evden çalışması nedeniyle tüm Google kullanıcılarına Meet üzerinde süre sınırı olmayan grup görüşmeleri yapma imkanı verilmişti. Bu teklifi önce 30 Eylül 2020’ye kadar uzatan Google, daha sonra bir uzatma daha yapmış ve teklifin bitişini 30 Haziran 2021’e ertelemişti. Aşılama faaliyetleri ve ofise dönüş planlarının netleşmesiyle birlikte bu teklif için yeni bir erteleme gelmedi.

İLGİLİ HABERLER