Teknoloji

Google Meet Gmail’in mobil uygulamalarında yerini aldı

google meet
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google yeni video konferans servisi Meet‘i daha erişilebilir kılmak adına önemli bir adım attı. Google Meet’e artık Gmail’in iOS ve Android uygulamaları üzerinden de ulaşılabiliyor. Kullanıcılar kendilerine gönderilen toplantı davetine Gmail’in mobil uygulamaları üzerinde yanıt vererek Google Meet görüşmelerine katılabiliyor. Kısacası Google Meet’in mobil uygulamalarını kullanma ihtiyacı ortadan kalkıyor.

Gmail kullanıcıları yakında uygulamada ekranın alt kısmında büyük bir “Meet” sekmesi görecek. Bu sekme sayesinde kullanıcıların takvime işlenmiş görüşmelerini kaçırmaması güvence altına alınıyor. Kullanıcılar bu sekmeye dokunduklarında Google Takvim’e işlenmiş görüşmelerini görebilecek ve sadece tek bir dokunuşla görüşmeye katılabilecek.

Gmail’e eklenen Meet sekmesinin yapabildikleri bununla sınırlı kalmıyor. Kullanıcılar bu sekme üzerinden video görüşme başlatabiliyor, paylaşılabilir bir toplantı bağlantısı oluşturabiliyor veya “Yeni görüşme” butonu üzerinden ileri tarihli bir toplantı planlayabiliyor.

“Kod ile katıl” butonu ise kullanıcıların bir kod aracılığıyla video görüşmelere katılmasını mümkün kılıyor. Kullanıcılar ekran altındaki “Meet” sekmesini rahatsız edici buldukları takdirde, Gmail’in hamburger menüsündeki “Meet” seçeneğindeki tiki kaldırarak bu sekmeden kurtulabiliyor.

Google Meet ve Gmail arasındaki entegrasyon, mobil uygulamaların da işin içine girmesiyle daha kuvvetli hâle geliyor. Bunun Google Meet’in daha geniş kitlelere ulaşması açısından büyük önem taşıdığı rahatlıkla söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER