Teknoloji

Google’dan Mars’a inen Perseverance için özel kutlama

google nasa perseverance

NASA’nın Mars 2020 görevi kapsamında geçen yılın temmuz ayında uzaya fırlattığı uzay aracı Perseverance, dün gece saatlerinde Mars’a başarıyla ayak bastı. Google da bu önemli olayın şerefine arama motorunda özel bir kutlama yapıyor. Uzay aracı veya görevle ilgili arama yapanlar sonuçlarda ilginç bir sürprizle karşılaşıyor.

Google arama motoruna “Perseverance”, “NASA Perseverance” ya da “Mars 2020” yazıp arama yaptığınız zaman karşınıza çıkacak arama sonuç sayfasında havai fişek efektlerini göreceksiniz. Birkaç saniye boyunca süren bu havai fişek gösterisi kutlama için ilginç, ancak bir o kadar da güzel bir yöntem.

Perseverance’ın birkaç ay boyunca süren Mars yolculuğu, uzay aracının yaklaşık 11 dakika boyunca süren ve kendi başına gerçekleştirdiği başarılı bir iniş süreciyle birlikte tamamlanmıştı. Perseverance, yanında çeşitli araçlar ve bir de helikopter barındırıyor. Helikopter sayesinde ilk kez Dünya dışı bir gezegende uçuş da gerçekleştirilecek. Ayrıca bu uzay aracı, sonra toplanmak üzere çeşitli yüzey ve yer altı örnekleri toplayacak.

İLGİLİ HABERLER