Teknoloji

Google harita düzenleme aracını ana uygulamanın içine taşıyor

google map makerGoogle Map Maker adını taşıyan harita düzenleme aracını 2017’nin mart ayı itibarıyla kapatacağını açıkladı. Kullanıcılar Map Maker içindeki harita düzenleme ve değişiklik önerme özelliklerine bu tarihten sonra Google Haritalar uygulaması üzerinden erişilecek. Söz konusu özellikler, Google’ın Local Guide (Yerel Rehber) programının bir parçası olarak kullanıcılara sunulacak. Local Guide programı, yerel harita verilerinin denetimine ve geliştirilmesine katkıda bulunan kullanıcılara beta özelliklerine erişim ve Google Drive depolama alanı gibi hediyeler sunuyor.

Map Maker, 2008’de kırsal bölgeler için kitlelerden harita bilgisi toplamaya yardım edecek bir araç olarak ortaya çıkmıştı. Google’ın o dönemki imkanları, bu işlemi gerçekleştirmek için yetersizdi. Google Haritalar’da herkese açık verileri kontrol eden ve değiştirebilen Map Maker editör ve moderatörlerinin sayısı zamanla milyonlara ulaştı. Map Maker üzerinde görülen bazı kullanıcı davranışları, Google Haritalar’da sunulan kimi özelliklere temel teşkil ettti.

Google Map Maker bir skandala da neden olmuştu

Ancak Map Maker’ın adını tamamen iyi olaylarla anmak pek mümkün değil. Servisin yol açtığı en büyük skandal geçtiğimiz yıl yaşanmıştı. Bir Map Maker kullanıcısı haritaya Apple logosunun üzerine işeyen bir Android logosu yerleştirmişti. Bunun ortaya çıkmasının ardından Google Map Maker geçici olarak kapatılmış ve moderasyon araçları gözden geçirilmişti. Düzenleme özelliklerinin Local Guides programının çatısı altına alınmasıyla bu gibi olayların tekrarlanmasının önlenmesi amaçlanıyor.

İLGİLİ HABERLER